Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Update: geen 2020 Ironman Hamburg, WK Mixed Team Relay in afgeslankte vorm
Jelle Geens op het podium van de WTS in Hamburg in 2019 (foto 3athlon.be/Gert-Jan D'haene
Nieuws

Update: geen 2020 Ironman Hamburg, WK Mixed Team Relay in afgeslankte vorm

Het duursportweekend in Hamburg, met op 6 september de Ironman Hamburg en op 5 september het WK Mixed Team Relay van de ITU, zal niet kunnen doorgaan. Nadat we eerder maandag gemeld hadden dat volgens Duitse media alle grote sportevenementen in Hamburg afgelast zouden worden, kregen we maandagnamiddag bevestiging van de organisatie zelf dat de Ironman Hamburg 2020 geannuleerd is. Er is nog wel een klein beetje hoop dat het WK Mixed Team Relay, met onze Belgian Hammers, in afgeslankte vorm en zonder publiek kan doorgaan…

De Duitse stad Hamburg wil door de heropflakkering van het corona-virus geen risico’s nemen. De organisatoren van de triatlon, de marathon en de Cyclassics verwachten namelijk duizenden toeschouwers. Is een contact-tracing voor de atleten nog perfect mogelijk, dan is het gevaar op een besmetting onder de toeschouwers te groot en contact-tracing bij alle toeschouwers is onmogelijk. En dus werd besloten niet alleen de Ironman Hamburg te annuleren, maar ook de marathon en de Cyclassics.

WK Mixed Team Relay in afgeslankte vorm

In hetzelfde weekend staan ook de wereldkampioenschappen Mixed Team Relay gepland, wat voor onze Belgian Hammers Claire Michel, Valerie Barthelemy, Marten Van Riel en Jelle Geens de tweede race van het jaar zou zijn, na het EK in Tartu een week eerder. Die krijgen voorlopig nog wel groen licht, maar er is sprake dat het WK in afgeslankte vorm wordt gehouden en er geen toeschouwers worden toegelaten.