Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Embrunman legt zich niet neer bij beslissing, Van Lierde blijft optimistisch
Hopelijk kan Frederik Van Lierde eind 2020 toch nog terugkijken op een geslaagd afscheid (foto: 3athlon.be/Just Jean)
Nieuws

Embrunman legt zich niet neer bij beslissing, Van Lierde blijft optimistisch

Vrijdagmiddag sijpelde het nieuws binnen dat de Embrunman zou geannuleerd worden door de prefect van het departement Hautes-Alpes, maar de organisatie legt zich niet zomaar neer bij die beslissing. Frederik Van Lierde had contact met de organisatie. “De Embrunman had al extra maatregelen voorzien en weigert zomaar het advies van het ARS te volgen en wil eventueel verdere stappen ondernemen tegen de beslissing van de prefectuur,” vertelt Fre ons. Tegelijk blijft hij optimistisch voor zijn Belgische afscheidswedstrijd in Menen. “We bekijken alle scenario’s…”

“Eventuele verdere stappen”

Het viel op dat op de website en de social media van de Embrunman nog niets te vinden was over de annulatie van de Embrunman door prefect Martine Clavel. Volgens Frederik Van Lierde wil de organisatie er alles aan doen om de beslissing aan te vechten. “Ik heb contact gehad met de organisatie en zij waren duidelijk dat het voor hun nog niet afgelopen is. Ze willen eventuele verdere stappen ondernemen tegen de beslissing van de prefectuur,” legt Frederik uit.

“Ironman Nice? Van week tot week bekijken…”

Dat laatste kan een belangrijk detail worden voor andere Franse organisaties, al kijkt Frederik nog niet te ver vooruit. Op 11 oktober volgt normaal zijn internationaal afscheid in de Ironman van Nice. “Ik snap dat je vraagt naar de Ironman Nice, maar daar valt nu echt nog niks over te zeggen. Ik heb alleszins nog niets gehoord van het team van Ironman Nice en voorlopig gaan de Franse Ironmans gewoon door,” reageert Frederik. “Maar ik bekijk het zelf ook van week tot week, de situatie verandert regelmatig.”

Bij de Embrunman hadden ze er vertrouwen in dat hun extra strenge maatregelen voldoende zouden zijn. “Ze hebben echt alle moeite gedaan om de wedstrijd te laten doorgaan,” vertelt Frederik. “Zo was er een rolling start voorzien, aparte zones voor atleten, slechts twee toeschouwers per triatleet, die zich ook nog eens moesten inschrijven… Het zou inderdaad jammer zijn als de wedstrijd niet kan doorgaan, niet alleen omdat dan een van mijn triatlons zou wegvallen, maar ook omdat het verdere gevolgen kan hebben voor de organisatie van andere wedstrijden in Frankrijk en daarbuiten.”

“Bekijken alle scenario’s in Menen”

Frederik is zelf nauw betrokken bij de organisatie van zijn Belgische afscheidswedstrijd in eigen Menen op 13 september. Maar daarover is de wereldkampioen Ironman van 2013 voorlopig nog altijd optimistisch. “Alle lichten staan nog op groen. We hebben regelmatig overleg met gemeente en politiediensten en we nemen diverse scenario’s door. Voorlopig hebben we het nog niet over annuleren gehad, maar we bekijken wel welke scenario’s we kunnen voorzien als het nodig is,” aldus nog Frederik.