Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch getinte Embrunman drie weken voor start geannuleerd door prefectuur
Nieuws

Belgisch getinte Embrunman drie weken voor start geannuleerd door prefectuur

In Frankrijk is het een zwarte vrijdag voor de triatlonliefhebbers want nadat vrijdagochtend bekend werd dat de triatlon van Gerardmer geannuleerd wordt, viel vrijdagmiddag ook het doek over de Embrunman, een van de populairste triatlons in Frankrijk. Dit jaar zou de triatlon in de Franse Alpen een extra Belgisch tintje krijgen met drie toptriatleten aan de start, maar Diego Van Looy, Timothy Van Houtem en Frederik Van Lierde zullen hun kalender opnieuw moeten aanpassen.

Opflakkering Covid-19 in regio Hautes-Alpes

De XL triatlon van Gerardmer in de Vogezen was gepland voor 5 en 6 september, maar wordt nu naar 2021 uitgesteld. De Embrunman stond op 15 augustus op de planning. Vrijdagmiddag maakte de plaatselijke prefectuur bekend dat de wedstrijd geannuleerd wordt. Het is opmerkelijk dat de wedstrijd drie weken voor de start uiteindelijk toch geannuleerd wordt. Maar Martine Clavel, prefect van het departement Hautes-Alpes, volgt de aanbeveling van het ARS, het regionaal gezondheids-agentschap, wegens de heropflakkering van het aantal covid-19 besmettingen in de regio.

Chers Athlètes ,Bénévoles, PartenairesNous tenons à vous remercier pour votre patience et votre confiance. Face aux…

Geplaatst door Triathlon de Gérardmer op Vrijdag 24 juli 2020

Toeschouwers moesten reserveren

De organisatie van de Embrunman meldde op 21 juli, de Belgische nationale feestdag, nog trots de komst van Belgische pro’s Van Lierde, Van Looy en Van Houtem. De Embrunman had ook verregaande maatregelen genomen om de wedstrijd covid-proof te maken. Zo was het deelnemersaantal beperkt, met een aantal zones waarover de triatleten verdeeld zouden worden, en er waren slechts een beperkt aantal tickets voor toeschouwers die zich op voorhand moesten inschrijven. De annulatie van de Embrunman zet veel kwaad bloed bij Franse triatleten en triatlon-liefhebbers. De finale van de beker van Frankrijk in het voetbal tussen PSG en St-Etienne mag vrijdagavond namelijk wel gewoon doorgaan, met 5.000 aanwezige supporters.

NEWS – ANNULATION ! Nouveau coup dur chz les organisateurs! l'EmbrunMan n'aura pas lieu cette année selon une source…

Geplaatst door TRIMAG op Vrijdag 24 juli 2020

Kan Ironman Nice wel doorgaan?

De grote vraag is nu natuurlijk wat de annulatie van de XL Gerardmer triatlon en de Embrunman betekent voor het resterende monument van de Franse triatlonsport: de Ironman Nice. Die werd door de corona-crisis al verschoven van 14 juni naar 11 oktober. Normaal zou deze wedstrijd het internationale afscheid worden van Frederik Van Lierde… Gezien de laattijdige communicatie van Ironman over hun geannuleerde wedstrijden zal het wellicht nog even wachten zijn voor er definitief uitsluitsel is voor Nice… Duimen dus maar!