Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WCUP Salty Bar en O.R.S. , gewapend tijdens warme ritten.
Foto's 3athlon.be / Just Jean
Extra

WCUP Salty Bar en O.R.S. , gewapend tijdens warme ritten.

De zomer is al een goeie maand ingezet maar het is alsof de zon al enkele weken vroeger ons land heeft opgezocht. Al sinds eind maart mogen we de mouw- en beenstukken achterwege laten en kunnen we ook in ons eigen land hogere temperaturen al enige tijd trotseren. Tijdens langdurige trainingsritten is het dan ook belangrijk genoeg energie op te nemen om niet zonder spreekwoordelijke benzine te vallen. WCUP heeft met de Salty Bar en O.R.S. drink de perfecte producten in huis om je hier tegen te wapenen.

Salty Bar Peanut Flavor

Onze reporter wordt met deze energiebar meteen op zijn wenken bediend. De pot pindakaas is als sinds jaar en dag een vaste waarde op de ontbijttafel en nu kan hij ook van deze smaak genieten tijdens de rit. Voor wie niet zo een ‘pindalover’ is, niet gevreesd want het is louter een lichte toets dus de pindasmaak is zeker niet overweldigend. Wel belangrijk is dat dit een energiebar is die makkelijk naar binnengaat en niet zwaar op de maag valt. Geen droge brij dus die we met een halve bidon moeten doorspoelen.

Ook onze foodie Ien Vitse van Food For Athletes nam deze Salty Bar bij de hand en gaf haar uitgebreide analyse: “Dit is een ideale bar voor een langdurige inspanning bij warm weer. Naast de nodige koolhydraten zijn er ook wat eiwitten en vetten aan toegevoegd wat ervoor zorgt dat dit een betere eiwitverdeling bekomt, ook op het einde van je inspanning. Het nadeel hieraan is wel dat deze bar ietwat moeilijker te verteren is. Test ze dus zeker uitvoerig uit tijdens een intensieve training zodat je weet of jouw darmstelsel dit ook bij stress (wedstrijd) goed kan verteren.

O.R.S. Drink Orange

O.R.S. is niet nieuws meer in de sportwereld. Het is alom geweten dat opname van O.R.S. zeker wordt aanbevolen bij zeer warme omstandigheden. Gert-Jan trok eind juni richting de Mont-Ventoux en de temperatuur hielp hem nog dat extra handje om deze drink uit te testen. Hoewel hij een aangepaste tenue van bioracer verkreeg was een bidon O.R.S. drink geen overbodige luxe om teveel aan vochtverlies te compenseren. De O.R.S. gaat daarenboven vlot naar binnen, alsof je een frisse isotone drank nuttigt die ook nog eens lekker is van smaak.

Ien Vitse aan het woord:  O.R.S. is ideaal op warme dagen en al zeker als je een zweter bent. Het kan je helpen licht overgehydrateerd de training of wedstrijd te beginnen dus laat zeker niet na om het ook voor je inspanning te nemen. Ook tijdens en na het sporten helpt het om gehydrateerd te blijven. Vergeet wel niet dat O.R.S. geen wondermiddel is die alle vochtproblemen zomaar oplost. Een goede hydratatie strategie blijft van essentieel belang en vergt oefening. Ook dit is een heuse training op zich!

Bekijk deze producten en het rest van gamma zeker eens op de webshop van onze partner WCUP.