Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleten leven zich uit tijdens aquathlon Jabbeke
Foto's 3athlon.be - Just Jean
Nieuws

Triatleten leven zich uit tijdens aquathlon Jabbeke

Augustus is dan toch van start gegaan met een competitie op de eerste zondag van de maand. Het fietsen bleef dan wel achterwege, met de BRO.GO aquathlon in Jabbeke waren de triatleten maar al te blij dat te terug hun trisuit uit de kast konden halen en dat was ook te zien aan de mooie opkomst aan het Klein Strand van Jabbeke.

Folens tekent voor de eerste zege van de dag

In totaal stonden er drie wedstrijden met drie verschillende afstanden op het programma deze namiddag. De SMALL aquathlon beet de spits af waar de atleten 500 meter zwemmen en 5km lopen voorgeschoteld kregen. Daarin toonde Simon Folens zich duidelijk de sterkste van het pak. Hij haalde het voor Raf De Dobbelaere en Thomas Gillodts. Bij de dames ging de zege naar Nele Dequae.

Basslé en Vermeylen winnen overtuigend

Met de Medium Aquathlon ging de tweede wedstrijd van start tijdens deze eerste editie van de BRO.GO aquathlon. Ook hier vonden we heel wat mooie namen terug op de startlijst maar toch staken zowel bij de heren als de dames telkens één iemand er bovenuit. Joris Basslé legde tijdens de 1km zwemmen een grote basis om zo ‘comfortabel’ naar de zege te lopen. Brecht Van Vooren en Ruben Vandamme flankeerden hem op het podium.

Bij de dames stond er geen maat op Belgian Hammer Jolien Vermeylen. Zij tekende zelf voor een knappe achtste plaats algemeen. De piepjonge Bo Dubin en Linde Herreman vervolledigden de top drie.

Broers Heemeryck heersen

Net zoals in Oudenaarde begin vorige maand waren zowel Pieter als Sander Heemeryck op de afspraak in Jabbeke. Deze keer bleef voor Sander deze keer de nodige pech achterwege maar dat volstond toch niet om zijn broer Pieter Heemeryck van de overwinning te houden tijden de LARGE Aquathlon. Joachim Wera maakte de top drie compleet.

Bij de dames ging de zege naar master atlete Francoise Theate. Zij haalde het voor Charlotte Mensaert en Maaike Ryngaert.