Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Italiaanse Ironman opnieuw uitgesteld… met 1 week, Sardinie schuift op naar 2021
Tine Deckers pakte in 2017 zilver in de Ironman Emilia-Romagna (foto: Pieter Timmermans)
Nieuws

Italiaanse Ironman opnieuw uitgesteld… met 1 week, Sardinie schuift op naar 2021

De Italiaanse Ironman triatlon van Emilia-Romagna en de 70.3 Ironman van 19 en 20 september worden uitgesteld… naar een week later. Die wat bizarre communicatie kwam maandagavond van Ironman, waarbij ze meteen ook lieten weten de 70.3 Ironman van Sardinie, gepland op 25 oktober 2020, uitgesteld wordt naar 24 oktober 2021. Ironman krijgt de laatste tijd meer en meer kritiek van atleten omdat ze de beloofde termijn van 50 dagen voor de wedstrijd voor annulatie/groen licht nauwelijks of niet aanhouden… Maar nu zou het samenvallen met de plaatselijke verkiezingen de reden zijn.

Voor de deelnemers die al een reis en verblijf geboekt hebben naar de Italiaanse volledige en halve Ironman races in Cervia is het opnieuw een zure appel om doorheen te bijten. We kregen eerder al van Belgische triatleten te horen dat ze het gebrek aan communicatie van Ironman hekelen die telkens tot de uiterste 50-dagen-voor-race-day wachten of zelfs langer om een definitieve beslissing over go/no-go te nemen.

Plaatselijke verkiezingen op zelfde datum

Tine Deckers 2de in Ironman Emilia-Romagna 2017 (foto: Pieter Timmermans)

Nu zijn het de plaatselijke verkiezingen die samenvallen met de Ironman Emilia-Romagna op 19 september en de 70.3 Ironman Emilia Romagna op 20 september. Beide evenementen worden met een week verplaatst naar 26 en 27 september. De atleten worden op de hoogte gesteld, luidt het in de verklaring van Ironman. In 2017 werd Tine Deckers nog tweede achter Lucy Gossage in de Ironman Emilia-Romagna…

Gelijk met het nieuws van het uitstel in Emilia-Romagna kondigde Ironman ook de annulatie van de 70.3 Ironman Sardinie 2020 aan. Die race stond gepland op 25 oktober dit jaar, maar wordt nu definitief verplaatst naar 24 oktober 2021. Dat betekent wel dat ex-pro-atleet Jim Thijs een jaar langer heeft om er zijn comeback te maken 🙂 De triatleet uit Overijse woont al een aantal jaar op Sardinie met de Italiaanse pro-triatlete Betta Curridori.

Aggiornamenti su tutti gli eventi italiani 2020:📍 IRONMAN & IRONMAN 70.3 Italy Emilia-Romagna; 5150 Triathlon…

Geplaatst door IRONMAN Italy op Maandag 3 augustus 2020