Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Europa moet jaar langer wachten op WK 70.3 Ironman, Taupo krijgt 2022
Het WK 70.3 Ironman vond in 2019 in Nice plaats (foto; 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Nieuws

Europa moet jaar langer wachten op WK 70.3 Ironman, Taupo krijgt 2022

Het wereldkampioenschap 70.3 Ironman wordt in 2022 niet in Europa gehouden, maar wel in Taupo. Dat heeft Ironman Group woensdagmiddag bekendgemaakt. De Nieuw-Zeelandse stad zou normaal dit jaar het WK organiseren in het weekend van 29 november maar door de corona-crisis werd een maand geleden definitief beslist om het WK 2020 af te gelasten. In 2021 is het Amerikaanse St-George gastheer. Normaal zou het WK in 2022 in Europa plaatsvinden, maar nu Taupo de organisatie voor 2022 gegund kreeg, moeten kandidaat-steden Klagenfurt en Lahti een jaar langer wachten…

“Hoewel het teleurstellend was om de 2020-editie van het Ironman 70.3 wereldkampioenschap te moeten annuleren, is het geweldig nieuws voor onze atleten over de hele wereld, in Nieuw-Zeeland en ook voor de bredere Taupo-gemeenschap, dat we deze magische locatie hebben kunnen vastleggen voor een wereldkampioenschap in 2022,” zei Andrew Messick, CEO van de Ironman Group. “Taupo is een iconische Ironman bestemming en we kijken uit naar de beste triatleten ter wereld die naar Nieuw-Zeeland gaan voor wat een week lang een triatlonfestival zal zijn.”

Lahti of Klagenfurt in 2023

Het Finse Lahti en het Oostenrijkse Klagenfurt hadden allebei hun kandidatuur gesteld om het WK 70.3 Ironman in 2022 weer naar Europa te halen. Er is nog niet beslist welke van de twee steden het wereldkampioenschap gegund krijgt, maar ze zullen sowieso moeten wachten tot 2023. Ook over de exacte datums, zowel voor Taupo in 2022 als voor Europa in 2023 is nog niets bekendgemaakt, evenmin over de mogelijkheden van gekwalificeerde triatleten om voor St-George in 2021 of Taupo in 2022 te kiezen…