Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Provincie Oost-Vlaanderen geeft negatief advies voor Steratlon in Sint-Niklaas
Lies Maes wint de kwarttriatlon voor eigen volk in 2019 (foto: Steratlon)
Nieuws

Provincie Oost-Vlaanderen geeft negatief advies voor Steratlon in Sint-Niklaas

Woensdagavond is bekend geworden dat de Steratlon triatlon van Sint-Niklaas negatief advies gekregen heeft van de provincie Oost-Vlaanderen en de triatlonwedstrijd op 15 augustus dus niet kan doorgaan. WTT, het Waaslands Triatlon Team, had er nochtans alles aan gedaan om de wedstrijd corona-proof te laten verlopen. Ook vanuit de lokale overheid bleef het licht lang op groen staan, maar de provincie heeft er nu anders over beslist.

https://www.facebook.com/WaaslandsTriatlonenduatlonTeam/posts/3125060994248039

WTT heeft er alles aan gedaan, met onder andere een tijdritformule, om de wedstrijd veilig te laten verlopen. Ook de stad Sint-Niklaas, de sportdienst, het Rode Kruis, de water reddingsdienst van de brandweer, de seingevers, Atletiekclub Waasland, Wase triatlon club, triatlon Vlaanderen, vrijwilligers en natuurlijk alle ingeschreven deelnemers zagen de triatlon in corona-proof versie zitten. Maar de provincie nam woensdag de finale beslissing dat de wedstrijden in Sint-Niklaas niet kunnen doorgaan, ondanks het vaak recreatieve karakter en het feit dat de Steratlon voor heel veel triatleten hun allereerste kennismaking is geweest met de sport. In samenwerking met Triatlon Vlaanderen krijgen alle deelnemers hun geld terug.

Hoop gericht op La Roche en Viersel

Met de afgelasting van de Steratlon blijft de enige hoop gericht op La Roche en Viersel in het laatste weekend van augustus. Dat weekend valt voorlopig buiten de aangegeven termijn om de corona-maatregelen te verstrengen. De burgemeester van La Roche liet al weten dat als er geen verdere federale maatregelen komen, het triatlonweekend van de Challenge de l’Ourthe kan plaatsvinden als aan de corona-maatregelen wordt voldaan. Wat betreft het KTT-triatlonweekend van Viersel verdedigt de burgemeester van Zandhoven het dossier deze week bij de Antwerpse provinciegouverneur Cathy Berx. Ondertussen kregen we wel al te horen dat de Cave Triatlon in Kanne geen groen licht krijgt voor september 2020…