Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Twee plaatsen voor duatlon en multisport in Raad van Bestuur 3VL
De start van de duatlon in Halle in 2019 (foto: Ann Denayer)
Duathlon

Twee plaatsen voor duatlon en multisport in Raad van Bestuur 3VL

Triatlon Vlaanderen, de Vlaamse triatlon en duatlon federatie, stelt twee zetels in de Raad van Bestuur beschikbaar voor vertegenwoordigers van de zogenaamde multisporten, waarvan duatlon, cross-triatlon en andere multisport in principe de grootste groep uitmaken. Het lijkt ons de ideale gelegenheid, zeker voor de duatlon-liefhebbers, om mee te werken aan het beleid van de sport in. de komende vier jaar. Die duatlon-liefhebbers toonden zich namelijk al meermaals kritisch tegenover de federatie wegens veel focus voor de olympische sporten.

“Sinds april 2020 is de Raad van Bestuur verkozen voor een nieuwe beleidsperiode van 4 jaar,” luidt het bij Triatlon Vlaanderen. “Recent werd er een interne oefening gehouden om erover te waken dat het bestuur voldoende representatief is voor alle leden van de federatie. Hieruit werd geconcludeerd dat niet alle disciplines voldoende vertegenwoordigd zijn. Het bestuur wenst hierop in te spelen door gebruik te maken van de (statutaire) mogelijkheid om maximum twee leden te coöpteren en doet hiervoor deze specifieke oproep.”

Duatlon, aquatlon, cross-triatlon…

Wie zich geroepen voelt om de multisport-disciplines zoals duatlon, aquatlon, swimrun, cross-triatlon, cross-duatlon etc. te vertegenwoordigen en een stem te geven op bestuursniveau, kan zich kandidaat stellen bij directeur Tom Schippers voor 23 augustus.

Als bestuurslid wordt er van je verwacht dat je een actieve en constructieve bijdrage levert, deelneemt aan de maandelijkse vergaderingen en sporadisch specifieke taken opneemt.

Meer informatie vind je op de website van Triatlon Vlaanderen en in dit aanmeldingsdocument.