Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dan toch twee triatleten op een EK… Maar dan wel in het wielrennen
Nieuws

Dan toch twee triatleten op een EK… Maar dan wel in het wielrennen

Hoewel vorige week het doek viel over het EK triatlon in het Estse Tartu, krijgen we eind augustus toch twee triatleten aan de start van een EK, want Sara Van de Vel en Alec Segaert werden door de wielerbond geselecteerd voor het EK wielrennen in het Franse Plouay, samen met onder andere Victor Campenaerts en Remco Evenepoel. Sara en Alec komen in de tijdrit aan de start op maandag 24 augustus en Alec rijdt ook de wegrit bij de juniores op 26 augustus…

Sara in 1ste jaar BK en EK

Nauwelijks of geen triatlons in augustus, maar toch wordt het voor Belgisch kampioene halve triatlon Sara Van de Vel een erg drukke maand. In haar eerste jaar bij de vrouwen elites in het wielrennen neemt ze meteen deel aan het BK en nu dus ook aan het EK tijdrijden. Sara is zelfs 1 van de favorietes voor het BK tijdrijden op 20 augustus in Koksijde, zoals we deze week nog met haar bespraken. Het EK komt vier dagen later in Plouay, op een heuvelachtig parcours van 27 km, iets wat de LTTD-triatlete moet liggen. In september verschuift de focus dan opnieuw naar triatlon wanneer ze ook een gooi doet naar de Belgische driekleur op het BK halve triatlon in de Ironlakes bij de Lacs de l’Eau d’Heure.

Alec tijdrit en wegrit

Ook Alec Segaert is aan een sterk seizoen bezig. In triatlon en duatlon pakte hij vorig jaar al prijzen voor EFC-ITC, met onder andere een bronzen medaille op het BK Jeugd A. En ook in het wielrennen is hij top, met sterke prestaties in de tijdritten op het circuit van Zolder en vorig weekeinde een indrukwekkende overwinning in Denderbelle. Alec blijft voorlopig gaan voor de combinatie triatlon, duatlon en wielrennen, maar we vernamen uit goeie bron dat de renner van Gaverzicht-BE-Okay gegeerd is door de topploegen in het Belgische wielrennen. Alec rijdt 24 augustus de tijdrit in Plouay en 26 augustus de wegrit.

Met Evenepoel en Campenaerts

Alec Segaert en Sara Van de Vel zijn in goed gezelschap in Plouay. Niemand minder dan Victor Campenaerts en Remco Evenepoel nemen ook deel aan het EK tijdrijden. Evenepoel past wel voor het EK op de weg twee dagen later, waar Campenaerts wel aan de start komt, onder andere met Greg Van Avermaet.