Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vanaf nu ook op Mont Ventoux en Champs Elysees fietsen op Zwift
Extra

Vanaf nu ook op Mont Ventoux en Champs Elysees fietsen op Zwift

De deelnemers aan de Virtual Tour De France op Zwift konden in de maand juli al proeven van drie etappes van de Ronde Van Frankrijk. Maar nu krijgt iedereen toegang tot maar liefst 10 routes in Frankrijk en Parijs. De grote blikvangers op de twee nieuwe mappen van Zwift zijn ook twee iconen uit de Tour zelf: de beklimming van de Mont Ventoux, 20 km klimmen met gemiddeld 8 procent, en de spurt op de legendarische Champs Elysees…

De afgelopen weken konden Zwifters al in evenement-vorm kennis makken met nieuwe routes in Frankrijk en Parijs, maar sinds maandag zijn deze twee nieuwe maps ook openbaar gemaakt. Hoogstwaarschijnlijk wil je er niet aan denken om met deze temperaturen binnen op de Tacx te stappen, maar als je dat toch doet, kun je tot en met zondag sowieso de nieuwe routes naar hartenlust uitproberen.

Na aankomende zondag zullen Frankrijk en Parijs hoogstwaarschijnlijk aan het roulatiesysteem tussen de verschillende maps worden toegevoegd. Alles bij elkaar tellen de twee werelden circa tien nieuwe routes die voornamelijk uit vlakke wegen bestaan. Toch kun je ook flink klimmen, met onder andere de virtuele beklimming van de Mont Ventoux. Die klim beslaat bijna twintig kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 8 procent. In Parijs kun je onder andere los op de Champs-Élysées.