Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ook Ironman Klagenfurt verdwijnt van 2020 kalender
Geen Ironman Klagenfurt in 2020 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Ook Ironman Klagenfurt verdwijnt van 2020 kalender

Er waren nog heel wat Belgische triatleten die hun hoop gevestigd hadden op de Ironman Klagenfurt, maar dinsdag maakte de organisatie van een van de populairste Europese Ironman wedstrijden bekend dat ook de uitgestelde datum van 20 september niet haalbaar is en de Ironman Klagenfurt naar 2021 wordt verplaatst. Voor de triatleten die in Oostenrijk zouden deelnemen aan de wedstrijd die Marino Vanhoenacker acht keer heeft gewonnen, geldt dat ze hun inschrijving kunnen overzetten naar 4 juli 2021.

https://www.facebook.com/IRONMANAustria/posts/10157929804914822

De Ironman van Klagenfurt werd eerder dit jaar al van 5 juli uitgesteld naar 20 september. De laatste weken zag het er in Oostenrijk goed uit voor de triatlonsport. Kristian Blummenfelt won er twee weken geleden het Oostenrijks kampioenschap sprinttriatlon, mét publiek overigens. Maar door de heropflakkering van het Covid-19 virus in Oostenrijk en in overleg met de plaatselijke overheid is besloten om de 2020 editie van de Oostenrijkse Ironman triatlon af te gelasten. En dat is meteen een stevige streep door de rekening van tientallen Belgische triatleten die alsnog hoopten in Klagenfurt van start te gaan.

De Ironman Klagenfurt zou in hetzelfde weekend plaatsvinden als de Ironlakes triatlons bij ons. Wij hadden dinsdag nog kort contact met het team van de Ironlakes en voorlopig blijven zij wel het vertrouwen behouden dat de wedstrijden kunnen doorgaan. Ook voor de halve triatlon van Menen, de afscheidswedstrijd in eigen land van Frederik Van Lierde, staan de lichten gelukkig nog steeds op groen.

Door de annulatie van de Ironman Klagenfurt blijven er in Europa in 2020 nog bitter weinig volledige triatlons over. Voorlopig staan alleen nog de Ironman Emilia-Romagna op 26 september, Ironman Barcelona op 4 oktober, Ironman Nice op 11 oktober en de Ironman Cascais (Portugal) op 7 november op de kalender. Ook de Ironman van Tallinn staat nog steeds aangekondigd op 6 september, maar na de recente annulering van het EK Triatlon in Tartu lijkt het haast onmogelijk dat deze Ironman wel kan doorgaan…