Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Twee maten, twee gewichten in Frankrijk: Ironman Nice geannuleerd twee weken voor start Tour
Frederik Van Lierde in het WK 70.3 Ironman in Nice in 2019 (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Nieuws

Twee maten, twee gewichten in Frankrijk: Ironman Nice geannuleerd twee weken voor start Tour

Er komt geen zesde overwinning voor Frederik Van Lierde en ook geen internationaal afscheid in zijn geliefde triatlon, want vrijdagmiddag raakte bekend dat sportevenementen met meer dan 300 deelnemers niet kunnen doorgaan in Nice, met als gevolg dat de iconische Ironman Nice geannuleerd wordt, net zoals de 70.3 Ironman. Van Lierde uitte eerder al zijn ongenoegen over het afgelasten van de Embrunman en het hanteren van twee maten en twee gewichten in Frankrijk. Want over twee weken gaat de Tour de France wel van start, nota bene in Nice…

https://www.facebook.com/IRONMANFrance/posts/4896158333735032

Het is extra zuur dat de Ironman Nice geannuleerd wordt op de dag dat bij de Dauphine Libere duizenden wielerfans opeengepakt de wedstrijd bijwoonden en dat over twee weken vooralsnog de Tour de France zonder problemen van start kan gaan. Maar een Ironman wedstrijd waarin de atleten in een non-drafting concept apart van elkaar de wedstrijd betwisten en waar nauwelijks publiek toegelaten wordt, kan niet doorgaan. Begrijpe wie begrijpen kan…

“Waarom de koers wel en wij niet?”

Waarom de koers wel en wij niet?” vroeg Frederik. Van Lierde zich een week geleden al af in Het Nieuwsblad, toen hij zich erg kritisch uitsprak over het afgelasten van de Embrunman terwijl andere sportevenementen en dan vooral de koersen in de buurt wel mochten doorgaan. Nu sneuvelt ook een van zijn favoriete wedstrijden. Van Lierde won de Ironman Nice maar liefst vijf keer en wou dit jaar op 11 oktober op zoek naar zijn zesde overwinning, en dat tijdens zijn internationale afscheidswedstrijd. Gelukkig ziet het er voorlopig nog wel altijd goed uit voor zijn Belgische afscheid, tijdens de halve triatlon van Menen op 13 september.

De reden van de annulering van de Ironman Nice ligt bij het feit dat de stad Nice beslist heeft dat evenementen met meer dan 300 atleten niet meer mogen doorgaan wegens de heropflakkering van het corona-virus. Dat betekent een streep door de Ironman Nice die op 11 oktober en ook de 70.3 Ironman Nice, de halve triatlon die op 13 september zou doorgaan… Maar voorlopig wordt over de start van de Tour de France, nota bene in Nice, op 29 augustus, over twee weken, met geen woord gerept…