Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Diego Van Looy loopt eigen marathon in nieuw persoonlijk record
Multisports

Diego Van Looy loopt eigen marathon in nieuw persoonlijk record

Triatleet Diego Van Looy heeft zaterdag een nieuw persoonlijk record gelopen op de marathon, als alternatief voor de geannuleerde Embrunman triatlon, waar Diego een van de favorieten zou zijn. Hij stelde zijn vorige besttijd van 2u29’19 op de marathon met bijna vijf minuten bij. In een individuele marathon in Gijzegem liep Diego naar een toptijd van 2u24’20.

De ontgoocheling was groot bij Diego Van Looy toen de Embrunman nauwelijks drie weken voor de start geannuleerd werd door de prefectuur van Hautes-Alpes. De wereldkampioen duatlon had zijn trainingen toegespitst op de zware triatlon in de Franse Alpen. Maar al snel draaide hij de knop om en richtte hij zich op een nieuwe recordtijd op de marathon. In Lanzarote liep hij al een keer 2u29’19, een tijd die hij in Gijzegem op 15 augustus, de datum van de Embrunman, scherper wou stellen.

https://www.facebook.com/protriathleteDiego.Van.Looy/posts/3436936979651166

“Laatste 5 km kon ik opnieuw 3’15 lopen”

En aangemoedigd door vrienden en supporters slaagde Diego er in een individuele marathon in om maar liefst vijf minuten onder zijn vorige besttijd te duiken. Met een tempo van 3’25 per km kwam hij na 42,24 km binnen in 2u24’20, een ruim nieuw persoonlijk record, en dat in niet alledaagse omstandigheden.

Hoewel Diego er om 8u30 aan begon, maakte de warmte het al snel zwaar. “De eerste 10 km lag ik nog perfect op schema voor een tijd van 2u20,” legt Diego uit, “maar dan kwam de hitte op en toen kreeg ik het wel even moeilijk. Maar rond 30 km kwam ik er opnieuw door en de laatste 5 km kon ik zelfs opnieuw een ritme van 3’15 lopen. Dat was goed genoeg voor 2u24’20.”

Vercorsman en Ironlakes

Een van de nieuwe doelen wordt de Ironlakes triatlon bij de Lacs de l’Eau d’Heure, waar ook om de Belgische titels halve en volledige triatlon wordt gestreden. “Ik vertrek deze week met de auto naar Alpe d’Huez om er op hoogtestage te gaan en er mee te doen aan de triatlon de Madeleine. Dat wordt mijn eerste drafting-triatlon, maar wel eentje met 2.400 hoogtemeters. Het is maar 7 km lopen op het einde, dus het tegenovergestelde van vandaag. Nadien doe ik de Vercorsman, met een zwaar deelnemersveld, maar ik heb er alle vertrouwen in. En twee weken later trek ik naar de Ironlakes voor het Belgisch kampioenschap long distance. Zij willen in de toekomst Ironman worden en ik steun hen graag om voor het eerst een Ironman naar België te halen,” aldus Diego.

https://www.facebook.com/protriathleteDiego.Van.Looy/videos/601945687172192/