Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
FVDW: Zware zwemtraining? Wat dacht je van 15 uur open water zwemmen?
Foto van de Week

FVDW: Zware zwemtraining? Wat dacht je van 15 uur open water zwemmen?

Had jij deze week een zware zwemtraining, in het zwembad of in open water? Wat denk je dan van het trainingsblokje van 15 uur van superheld Mathieu Bonne? Hij zwom zaterdag 15 augustus van Nieuwpoort naar De Haan en terug, goed voor een zwemtocht van net geen 55 km en een totaaltijd van 15 uur in open water zwemmen. Het is geen alledaags zicht op onze Polar Vantage of Polar Grit X scherm, dus vonden we deze wel leuk als Foto Van De Week. Wie komt er het dichtst bij in de buurt?

Mathieu Bonne, bij het grote publiek vooral bekend als deelnemer van Kamp Waes, is niet aan zijn proefstuk toe. Na een paar Ironman finishes zwom hij al een keer het Kanaal over. Nu stond de 15 uur zwemmen tussen Nieuwpoort en De Haan (en terug) in het teken van zijn volgende avontuur: #SwimmingTheBelgianCoast . Daarbij wordt het doel van Mathieu om de volledige Belgische kustlijn te zwemmen van De Panne tot in Knokke. Normaal is dat een afstand van 67 km, maar door de stroming, getijden en de golven in de Noordzee kan dat veel meer worden. Mathieu wil de eerste Belgische atleet ooit worden die dit huzarenstuk solo en in 1 keer aflegt. Hij mikt dan overigens tussen 20 en 24 uur lang zwemmen… zonder wetsuit, hé 😉

Trainingsessie van 15 uur en 54 km op zee!!Finale test geslaagd! Gisteren zwom ik van Nieuwpoort naar De Haan en…

Geplaatst door Matthieu Bonne op Zondag 16 augustus 2020

THE LAST FRONTIER.Swimming the Belgian Coast. 🇧🇪🌊Na mijn geslaagde kanaalovertocht in september 2019 zal ik dit jaar…

Geplaatst door Matthieu Bonne op Woensdag 22 juli 2020