Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eindelijk weer triatlon: definitief groen licht voor Viersel, ook go voor La Roche en Almere-Duin
Xenia Luxem wint in Viersel in 2019 (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)
Nieuws

Eindelijk weer triatlon: definitief groen licht voor Viersel, ook go voor La Roche en Almere-Duin

Goed nieuws voor de Belgische triatleten, die mogen uitkijken naar een druk triatlonweekend op 29 en 30 augustus, want dinsdag gaf de gemeente Zandhoven definitief groen licht om het triatlonweekend van KTT in Viersel te laten doorgaan. Eerder deze week raakte ook al bekend dat er ook groen licht is voor de Challenge de l’Ourthe, de twee triatlons in La Roche op 29 en 30 augustus, en in Nederland krijgt Almere-Duin de eer om het triatlonseizoen op gang te trekken op 29 augustus.

BK sprinttriatlon en 1/3de triatlon in Viersel

KTT, het Kempisch Triatlon Team, had een sterk dossier opgebouwd, samen met Triatlon Vlaanderen en de lokale overheid. Dat plan werd vooraf door het veiligheidsoverleg van gemeente Zandhoven al unaniem goedgekeurd, maar diende ook nog bovenlokaal te worden afgetoetst. Na advies van provincie-gouverneur Cathy Berx en Minister van Sport Ben Weyts werd uiteindelijk dinsdag finaal het groene licht gegeven door de burgemeester van Zandhoven. En dus krijgen we op 29 augustus het eerste Belgische kampioenschap triatlon van 2020. Tijdens de T3-triatlon wordt er gestreden om de Belgische titel op de sprinttriatlon. Zondag 30 augustus is er voor het eerst een 1/3de triatlon in Viersel, met 1.500 meter zwemmen, 60 km fietsen en 15 km lopen.

Er worden geen toeschouwers toegelaten en er zijn strikte veiligheidsmaatregelen waarvan elke deelnemer op de hoogte wordt gebracht. Voor zowat alle reeksen zijn er nog inschrijvingen mogelijk. Alle info vind je op de website van KTT.

✅ Officieel groen licht voor triatlonweekend Viersel op 29-30/8ℹ️ Programma met zowel jeugdreeksen, sprint, kwart als…

Geplaatst door Triatlon Vlaanderen – 3Vl op Dinsdag 18 augustus 2020

Tim Van Hemel doet de dubbel in La Roche

Sportevents ging voor het laatste weekend van augustus op zoek naar een alternatief voor de afgelaste triatlons en kwam op de proppen met een dubbele Challenge de l’Ourthe. Op zaterdag 29 augustus is er een gewone triatlon op de weg, met een paar mooie klimmetjes. Op zondag 30 augustus is het aan de cross-triatleten die op een technisch mountainbike parcours en een mooie trailrun strijden. Het zwemmen is beide dagen in de Barrage van Nisramont. Wij zijn vooral benieuwd wie zich allemaal aan de dubbel gaat wagen. Bij de topfavorieten is Tim Van Hemel voorlopig de eerste die zich gemeld heeft op de combi. Op zaterdag strijdt hij tegen onder andere Alexis Krug en Sylvain Denis, op zondag probeert hij revanche te nemen voor de Nisraman Champions Edition tegen Sebastien Carabin. Voor de beide wedstrijden zijn nog startplaatsen beschikbaar, surf even naar de website van Sportevents.

Deze kerel is de absolute Topfavoriet voor de "combi" van de triathlon Challenge de l'Ourthe van 29 en 30 augustus. Op…

Geplaatst door sportevents.be op Woensdag 12 augustus 2020

Almere-Duin eerste Nederlandse triatlon

Ook in Nederland herstart eindelijk het 2020 triatlonseizoen. Na veel afgelastingen was er deze week eindelijk groen licht voor de organisatie van de triatlon van Almere-Duin, bij veel Belgische atleten bekend als de lokatie voor het BK long distance duatlon tot twee jaar geleden. Ook in Almere-Duin zijn er heel wat corona-maatregelen van kracht, zoals een gezondheids-check bij de ingang van het evenementen-terrein. Alle info vind je op de website van de triatlon van Almere-Duin en bij onze collega’s van 3athlon.nl.