Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel na zilver in Riga: “Vooral blij dat ik weer eens pijnvrij kon lopen…”
Claire Michel (l) naast Valerie Bartehelemy op het podium in Riga
Nieuws

Claire Michel na zilver in Riga: “Vooral blij dat ik weer eens pijnvrij kon lopen…”

De Belgische triatletes Valerie Barthelemy en Claire Michel werden knap 1 en 2 in de Baltic Championships triatlon in Riga in Letland. Zondag kreeg je al een reactie van winnares Valerie bij ons, vandaag hadden we een gesprek met die andere Belgian Hammer Claire Michel. Voor haar werd het een speciale dag, niet alleen door de tweede plaats en het feit dat het weer eens race-day was, maar vooral omdat ze sinds eind oktober niet meer buiten gelopen had. Nadat ze in oktober haar knieschrijf brak bij een val met haar stadsfiets in Brussel, volgde een lange revalidatie, waarbij ze ook de laatste tijd alleen maar op de loopband had gelopen…

“We kwamen natuurlijk niet in aanmerking voor de Baltische titel, maar het was toch leuk om gewoon weer te racen,” vertelt een blije Claire Michel na haar tweede plaats in Riga. “Val en ik hadden een mooi gaatje na 375 meter zwemmen op de achtervolgsters en we zijn op de fiets meteen in de aanval gegaan, ‘hammering down’ zoals we dat zeggen. We hadden een mooie voorsprong in T2 na het fietsen, een dertigtal seconden geloof ik. En in het lopen was Valerie sterker vandaag.”

“Eerste keer buiten lopen voor mij”

Claire en Valerie blij dat ze weer over het ‘blue carpet’ mogen racen

Voor Claire was het lang geleden dat ze nog eens in een wedstrijd kon lopen. “Ik was vooral blij dat ik weer eens pijnvrij kon lopen. Het was sinds eind oktober mijn eerste keer dat ik buiten gelopen heb en dus niet op de loopband. Het was mijn eerste echte run-workout dus ik ben er nu al zeker van dat ik een dag later stijf zal zijn. Maar het lopen ging goed en dat geeft me veel nieuwe moed.”

Claire heeft het ondertussen naar haar zin in Estland en bij uitbreiding Letland. Ze trok samen met Valerie Barthelemy naar Estland om de twee weken quarantaine, die voor Belgische reizigers gehanteerd wordt, te gebruiken om er plaatselijk te trainen voor het ondertussen afgelaste EK. “We zitten hier met een paar meisjes van onze training squad. Het leuke was dat in Riga de Baltische titel naar ons trainings-maatje Kaidi Kivioja ging na haar vierde plaats en ook Gillian Sanders van onze squad deed mee in Riga.”

“Maskers, parking, ruimte, tests… prima organisatie”

Ook in Estland en Letland respecteren de 2 Belgian Hammers de corona-maatregelen

“We waren maar met 13, maar het was echt leuk om weer een wedstrijd te kunnen doen. De organisatie was super. Ze hebben er alles aan gedaan om voldoende ruimte te voorzien, maskers, parking en corona-tests voor de wedstrijd… Dus een dikke pluim aan de organisatie voor een mooie en goed georganiseerde wedstrijd.”

Voorlopig blijven Claire en Val nog een tijdje in Estland. “We reizen nu van Riga terug naar Otepaa in Estland waar we de voorbije weken goed getraind hebben. We blijven sowieso daar tot de datum van het voorziene EK in Tartu. En waarschijnlijk blijven we gewoon in Estland tot we afreizen naar Hamburg voor de Mixed Team Relay triatlon het eerste weekend van september,” aldus Claire.