Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgian Hammer op podium in spectaculaire eerste indoor Super League Triathlon in Rotterdam
Valerie Barthelemy (r) op het podium in de SLT Rotterdam (foto: Super League Triathlon)
Nieuws

Belgian Hammer op podium in spectaculaire eerste indoor Super League Triathlon in Rotterdam

Belgian Hammer Valerie Barthelemy is zondag knap derde geworden in de allereerste indoor Super League Triathlon in Rotterdam, als onderdeel van de Arena Games. De Belgische triatlete won vorige week al de Baltic Championships triatlon in Riga en is duidelijk in vorm. Achter een ongenaakbare Jessica Learmonth was Val samen met de Nederlandse Rachel Klamer de beste van de rest in een spectaculair triple mix race format, waarbij de drie triatlon-disciplines drie keer in een andere volgorde werden afgelegd.

De 300 meter zwemmen gebeurde in het 50-meter bad van het hypermoderne Rotterdamse Zwem Center. Voor de 4 km fietsen stonden er aan de ene kant van het zwembad de fietsen opgesteld op dezelfde powertrainers. En aan de andere kant van het zwembad moesten de triatleten 1 km lopen op de loopband. Op een groot scherm konden ze hun posities volgen op het virtuele Zwift-parcours.

Learmonth pakt maximum

Valerie Barthelemy van het lopen naar het zwemmen vlak achter Ironman Hawaii winnares Anne Haug

De Britse Jessica Learmonth was duidelijk de beste. Zij schreef de drie heats op haar naam en won met het maximum van de punten de wedstrijd. Valerie werd zesde in de eerste heat, een normale swim-bike-run. Met een derde plaats in de tweede heat, met eerst fietsen, dan lopen en vervolgens zwemmen, rukte ze op in het klassement.

In de laatste heat, een run-swim-bike, ging Learmonth opnieuw aan de leiding. Valerie zette de tweede zwemtijd neer en zo werd het bijzonder spannend voor de podiumplaatsen. Van het groepje met zes achtervolgers bleek Valerie uiteindelijk de snelste op de fiets. Rachel Klamer finishte vlak achter haar zodat het zilver naar de Nederlandse ging met slechts 1 puntje voor op onze Belgian Hammer.

De einduitslag van de SLT Rotterdam

De mannen, helaas zonder Belgische triatleten, zijn op dit moment nog bezig. De race is te volgen op de website van Super League Triathlon.