Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch kampioen cross-triatlon pakt eerste post-corona zege in Frankrijk
Yeray Luxem aan de leiding in Jeumont (foto: Trimax Magazine/Fred d'Olivo)
Multisports

Belgisch kampioen cross-triatlon pakt eerste post-corona zege in Frankrijk

Yeray Luxem, regerend Belgisch kampioen cross-triatlon, heeft in Watissart bij Jeumont de eerste post-corona cross-triatlon gewonnen. Yeray was duidelijk de sterkste in de Open Series op zaterdag, waarin ook internationale atleten mochten deelnemen. Zondag wordt er in Jeumont namelijk gestreden voor de Franse titels in het cross-triatlon. Luxem ging een heel legertje Belgen vooraf. Negen van de tien atleten in de top-10 waren Belgisch.

Finally. Stresschit, pain like šŸ¤¢, an amazing crowd and armpithair for the win. šŸ¤— First cross tri of the year is a fact…

Geplaatst door Yeray Luxem op Zaterdag 22 augustus 2020

Aaron Coppens snelste zwemmer

De jonge Aaron Coppens kwam in Jeumont als eerste uit het water na 800 meter zwemmen, met 15 seconden voorsprong op de Franse atleet Boris Chambon en 40 seconden op Luxem. In de 18 km mountainbiken nam Yeray het voortouw en pakte hij een stevige voorsprong op de concurrentie. De Belgische kampioen cross-triatlon behield zijn leidersplaats in de trailrun van 8 km.

Yeray Luxem won overtuigend in 1u38’22. Het jonge Waalse cross-triatlon talent Ryan Louppe, vorig jaar winnaar van de cross-duatlon en -triathlon Challenge onder de taalgrens, werd knap tweede op 1’06 van Yeray. De derde plaats was voor Boris Chambon, de enige Franse triatleet in de top-10 die verder helemaal uit Belgen bestond, met onder andere een vijfde plaats voor Aaron Coppens, een achtste plaats voor Ced Smets, die de Masters-categorie won, en een negende voor Felix Bufkens. Cecile Housez was de enige vrouw aan de start, zij won in 2u32’23.

Veel publiek in Jeumont

Het was opvallend dat er redelijk veel publiek toegelaten werd in Jeumont, al werd iedereen wel gevraagd afstand te houden en mondmasker te dragen…

Uitslag cross-triatlon Jeumont 2020