Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Diego Van Looy tweede in loodzware triathlon de la Madeleine, Noah Servais knap vijfde
Nieuws

Diego Van Looy tweede in loodzware triathlon de la Madeleine, Noah Servais knap vijfde

Toptriatleet Diego Van Looy is zaterdag in Frankrijk tweede geworden in de zware triatlon de la Madeleine, een wedstrijd over de korte afstand, maar met heel wat hoogtemeters. Een week geleden nog liep Diego naar een nieuw persoonlijk record op de marathon, maar last van stijve spieren leek hij nauwelijks te hebben. Alleen Emile Blondel, vorig jaar nog winnaar van de duatlon van Alpe d’Huez, bleek te sterk voor Van Looy, die onder andere Romain Guillaume achter zich hield in een pittige wedstrijd. Onze landgenoot Noah Servais werd knap vijfde.

Diego Van Looy vond na zijn geslaagde recordpoging op de marathon een goed alternatief voor de Embrunman tijdens zijn stage in de Franse Alpen. De triathlon de la Madeleine, op en rond de befaamde Alpen-col, is dan wel een wedstrijd over de korte afstand, door de hoogtemeters lijkt het meer op een echte long distance. Diego had voor de 1.300 meter zwemmen, 53 km fietsen met 2.300 hoogtemeters en 7,2 km lopen met 170 hoogtemeters maar liefst 3 uur nodig.

https://www.facebook.com/protriathleteDiego.Van.Looy/posts/3457262227618641

Emile Blondel won de wedstrijd in 2u55’55. Diego werd in 3u00’45 knap tweede, voor internationale triatlontopper Romain Guillaume, die in 3u02’39 derde werd. En er was nog een Belgische atleet die het uitstekend deed. Noah Servais bevestigde zijn goeie vorm van in Willebroek met een knappe vijfde plaats in 3u13’49. Jeanne Collogne won bij de vrouwen in 3u22’49 met een elfde plaats overall.

“Een echte bucketlist race”

“Het was een heel zware wedstrijd, maar tegelijk ook een ‘bucketlist’ race,” vertelt Diego. “Ik kwam rond 17’30 uit het water na 1.300 meter zwemmen. Ik verloor zo’n 4 minuten op de leider en 2 minuten op andere favorieten als Romaine Guillaume. Het was niet slecht, maar ook niet goed. Zoals gewoonlijk pakte ik heel wat tijd terug in het fietsen. Alleen Emile Blondel was te sterk.”

“Ik kwam in vierde positie van de fiets en ik voelde me vrij goed, al was ik wel wat uitgedroogd. Na 10 km zat ik zonder drinken en we moesten, door de covid-maatregelen, stoppen om onze drinkbus te laten vullen. Maar ik wou niet stoppen, dus begon ik gedehydrateerd aan het lopen. Maar het lopen ging goed, slechts een week na mijn marathon, en in de slotfase rukte ik nog op naar de tweede plaats. Ik kijk nu uit naar volgende week, ook in deze regio: de Vercorsman, die wel over de lange afstand is,” aldus Diego.

https://www.facebook.com/protriathleteDiego.Van.Looy/videos/1703835153105230/

Uitslag Triathlon de la Madeleine 2020