Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Van Cappellen in top-15 van ETU Europabeker triatlon in Polen
Tom Van Cappelllen op het podium van het BK sprinttriatlon in 2019 tussen Antonio Hernaert en Dries Matthys (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Tom Van Cappellen in top-15 van ETU Europabeker triatlon in Polen

De Belgische kampioen sprinttriatlon bij de beloften, Tom Van Cappellen, is knap 14de geworden in de ETU European Cup triatlon in het Poolse Olsztyn. Na de Baltic Championships met beperkt deelnemersveld en Belgische winst in Riga vorige week, kwamen er voor deze eerste post-corona Europabeker triatlon heel wat triatleten opdagen. De Poolse organisatie had er alles aan gedaan om de wedstrijd corona-proof te maken…

De triatlon van Olsztyn zou normaal voor veel atleten de voorbereidingswedstrijd geweest zijn voor het EK in Tartu, maar het Europees kampioenschap werd afgelast. En dus kregen we een heel open race in Polen met een paar wat minder bekende namen voorin. De omstandigheden waren ideaal, met een temperatuur van 29 graden. Omdat het water 22 graden warm was, werd er zonder wetsuit gezwommen.

Oostenrijkse en Italiaanse winst

https://www.facebook.com/triathlonseriespl/videos/2938522852918491/

De wedstrijd werd gewonnen door de Oostenrijker Leon Pauger die alleen in de aanval ging op de fiets. Ook in het lopen bleef hij sterk presteren en met een eindtijd van 54’41 bleef hij net uit de greep van de Duitsers Tim Siepmann en Jonas Osterholt. Tom Van Cappellen kwam met de grote groep in T2 en zette de 14de tijd neer in 55’40 met een 5 km run in 16’09. Naast de Belgische beloftenkampioen stond er nog een landgenoot aan de start. Mika Vekemans werd 43ste in 1u00’22.

Bij de vrouwen won de Italiaanse Beatrice Mallozzi in 59’58. Daarmee was ze drie seconden sneller dan de Duitse topper Lisa Tertsch. De Deense Alberte Pedersen werd derde op meer dan een halve minuut. Er stonden geen Belgische triatletes aan de start.

Uitslagen ETU Cup Olsztyn 2020