Eerste Franse GP triatlon lijkt wel WTS-race, Jelle Geens knap 7de
Jelle Geens zet snelste looptijd neer in Chateauroux (foto: Charlotte Deldaele)

Belgian Hammer Jelle Geens is zaterdag knap zevende geworden in de wel heel sterk bezette Grand Prix triatlon van Chateauroux, de eerste GP van de Franse competitie sinds het begin van de corona-crisis. Het leek net wel een World Triathlon Series wedstrijd met onder andere Kristian Blummenfelt, Gustav Iden, Dorian Coninx, Javier Gomez, Casper Stornes en Mario Mola aan de start. Het was een sprinttriatlon met 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen.

Jelle Geens kwam samen met Axel Baumans rond de 30ste plaats uit het water en moest zo’n 35 seconden goedmaken op de leiders na 750 meter zwemmen. In de 20 km fietsen vormde zich vooraan een kopgroep van 13 atleten. Jelle Geens had nog een snelle 5 km lopen in de benen en raapte nog een aantal koplopers op om in 52’25 zevende te worden, op een halve minuut van winnaar Dorian Coninx. Coninx haalde het voor Kristian Blummenfelt en Leo Bergere in een spannende spurt. Jelle Geens zette overigens de beste looptijd neer met een 14’29. Jonathan Wayaffe werd 27ste, Axel Baumans 47ste en Simon Folens 56ste.

Uitslagen GP Triatlon Chateauroux mannen 2020

Jolien Vermeylen beste Belgische

Bij de vrouwen won Emilie Morier voor Mathilde Gauthier en de Hongaarse Zsanett Bragmayer. Jolien Vermeylen was de beste Belgische op de 22ste plaats. Belgisch kampioene sprint- en kwarttriatlon Laura Swannet pakte de 25ste plaats. Charlotte Deldaele werd 34ste in haar eerste triatlon van het seizoen. Cato Cassiers finishte op de 44ste plaats.