Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geslaagde zwemloop in Kinrooi voor open water zwemmers Bastion, Jelle Clijsters wint
Start van de aquatlon aan het Bastion in Kinrooi (foto: TrisportMnK/Lotte Iser)
Multisports

Geslaagde zwemloop in Kinrooi voor open water zwemmers Bastion, Jelle Clijsters wint

Bij gebrek aan wedstrijden door de corona-crisis organiseerde de Limburgse triatlonclub TrisportMnK zaterdag een eigen zwemloop voor alle deelnemers aan het open water zwemmen iin het Bastion in Kinrooi. Van de 140 zwemmers namen er een 40-tal deel aan een gezellige wedstrijd, die bij de 1.000 meter zwemmen en 5 km lopen gewonnen werd door 3PT-triatleet Jelle Clijsters.

TrisportMnK biedt triatleten en zwemmers drie keer per week de mogelijkheid om in open water te trainen in het Bastion in Kinrooi, een van de door de overheid goedgekeurde locaties om te zwemmen in Vlaanderen. “Het hoofddoel van TrisportMnK was om onze open water zwemmers de kans te geven om eens in een wedstrijd aan te treden,” legt voorzitter Erik Vanhove uit, die zelf tweede zou worden in de 1.000 meter zwemmen en 5 km lopen.

“We hebben deze swim&run corona-proof georganiseerd aan het Bastion. In totaal hadden we toch een mooi deelnemersveld en een hoop recreatieve atleten die voor de eerste keer eens van onze mooi sport hebben kunnen proeven. Ze hebben alvast te kennen gegeven dat ze zeker eens zullen deelnemen aan een triatlon in de toekomst,” aldus Erik.

Jelle Clijsters wint

Jelle Clijsters wint de aquatlon in Kinrooi (foto: TrisportMnK/Lotte Iser)

Op de lange afstand (1.000 meter zwemmen en 5 km lopen) zette Stef Housen de snelste zwemtijd neer in 12’37. Jelle Clijsters kwam na 12’55 uit het water, maar hij was duidelijk een stuk sneller in het lopen. Met een snelste looptijd van 18’05 liep hij vlot naar de overwinning in 31’00. Erik Vanhove werd tweede in 35’59. De derde plaats was voor Jelle Van Den Plas in 36’45. Frank De Langhe werd vierde, voor de jonge Luka Schrijvers, die met 18’44 de tweede looptijd realiseerde, maar veel tijd verloor in het zwemmen. Snelste zwemmer Stef Housen werd zesde. Lotte Bloemen was de enige vrouw op de lange afstand. Zij won in 43’46.

Op de korte afstand (500 meter zwemmen en 2,5 km lopen) ging de overwinning naar Sanne Lenaerts voor Christel Verlinden en Sylvie Henckens.

Uitslagen Aquatlon TrisportMnK 2020

Op de facebookpagina van Trisport MnK vind je nog een aantal mooie foto-albums van een geslaagde zwemloop:

https://www.facebook.com/trisportmnk/posts/3365407706844588
https://www.facebook.com/trisportmnk/posts/3365416713510354
https://www.facebook.com/trisportmnk/posts/3365529593499066