Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Na eerst 1 week uitstel is er nu definitieve afgelasting van Ironman Emilia-Romagna
Nieuws

Na eerst 1 week uitstel is er nu definitieve afgelasting van Ironman Emilia-Romagna

Voor de triatleten die ingeschreven waren voor de Ironman Emilia-Romagna in Italie is er op korte tijd een tweede ontgoocheling op rij, want nadat wegens de lokale verkiezingen de wedstrijd met een week verplaatst werd naar 27 september 2020, werd maandagmiddag bekendgemaakt dat de wedstrijd alsnog definitief afgelast wordt. Die beslissing levert de Ironman Group flink wat kritiek op, zeker vanuit de hoek van de triatleten die hun reis en verblijf al hadden aangepast naar de nieuwe datum. “Ze hadden deze wedstrijd beter ineens afgelast in plaats van een week te verschuiven en zo valse hoop te creeren,” klinkt het her en der op sociale media.

https://www.facebook.com/IMItaly/posts/3100570623388768

Ironman houdt het op onvoorziene omstandigheden door de heropflakkering van de corona-crisis. “Helaas, aangezien de omstandigheden snel blijven evolueren door de voortdurende Covid-19 pandemie, en later door de communicatie met lokale en regionale autoriteiten, betreuren we het dat de geplande evenementen in 2020 niet meer mogelijk zullen zijn. De Ironman Italia Emilia – Romagna komt terug op 18 september 2021,” aldus Ironman. Bij het verschuiven van de vorige datum van 20 naar 27 september kregen de triatleten al de mogelijkheid om zich ineens voor 2021 in te schrijven, maar wie alsnog koos voor 27 september 2020 wordt nu per email op de hoogte gebracht…

Geen quarantaine voor pro’s in Ironman Tallinn

En zo blijven er in Europa in 2020 voorlopig nog maar twee volledige Ironman races over, de Ironman Portugal in Cascais op 7 november en de Ironman Estonia in Tallinn op 5 september. Hoewel het Europees kampioenschap triatlon in Tartu, voorzien van 28 tot 30 augustus, afgelast werd na overleg met de overheid, is er nu wel groen licht voor de Ironman in Tallinn, met zelfs een speciale uitzonderingsregel voor internationale pro-atleten. Die moeten namelijk niet in quarantaine bij het afreizen naar Estland, volgens de nieuws-website Err.ee.

Die uitzondering werd door de nationale overheid gemaakt voor de WRC autorally van Estland én de Ironman Tallinn. Een zestigtal pro’s zal dus niet de verplichte twee weken quarantaine hoeven ondergaan, maar wel een negatieve corona-test moeten voorleggen. Verder worden ze afgezonderd van het publiek en wordt er voor gezorgd dat de 60 pro’s geen contact hebben met anderen. Voor veel andere internationale deelnemers geldt wel dat ze bij aankomst in Estland wel twee weken in quarantaine moeten. Die verplichting hanteert Estland voor alle landen waar meer dan 16 besmettingen zijn per 100.000 inwoners, wat bijvoorbeeld voor België het geval is…