Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Organisator van Mokkatlon overleden bij wildwater kajak-ongeval in Oostenrijk
Multisports

Organisator van Mokkatlon overleden bij wildwater kajak-ongeval in Oostenrijk

Francis ‘Cis’ Van Gestel, voorzitter van de Molse kajak- en kano-club Mokka en een van de drijvende krachten achter de jaarlijkse Mokkatlon, is in Oostenrijk om het leven gekomen bij een wildwater kajak-ongeval op de rivier Otz. Hij was er met een aantal clubleden op vakantie. Tijdens het afvaren van de Otz kwam hij in de problemen bij een moeilijke passage. Hij werd door het wilde water meegesleurd. Zijn ploegmakkers probeerden hem nog te redden, maar uiteindelijk troffen de hulpdiensten zijn lichaam een paar kilometer verderop aan. Cis werd nog overgebracht naar het ziekenhuis van Innsbruck maar onderweg daarnaartoe overleed hij.

Cis was sinds twee jaar voorzitter van Mokka, de Molse kajak- en kanoclub. Bij veel triatleten en duatleten was hij bekend als mede-organisator van de jaarlijkse Mokkatlon, een cross-duatlon met kajakken, mountainbiken en lopen. De wedstrijd is sinds 1995 uitgegroeid tot een klassieker in het eerste weekend van oktober. Het 25-jarige jubileum zou dit jaar op 4 oktober plaatsvinden, maar door de heropflakkering van het corona-virus werd nog maar twee weken geleden besloten om de 2020 editie te annuleren. In 2019 won Tim Van Hemel nog de Mokkatlon.

Marc Geysen van Mokka was één van de de beste vrienden van Francis. Hij reageert aangeslagen bij RTV: “Een ongeluk kan altijd gebeuren. Cis was erg ervaren in de sport en de jongere clubleden die erbij waren ook. Dit is een zware klap voor ons. Niemand is onvervangbaar maar wat Cis voor de club deed, dat zal door 4 of 5 mensen moeten worden overgenomen”, aldus Marc. Cis Van Gestel werd 51 jaar.

Wij wensen de familie van Cis, zijn clubleden, zijn vrienden en iedereen die de goedlachse kajakker een warm hart toedroeg heel veel sterkte toe!