Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens met ambitie naar WK –  “Ik trok sowieso al richting Hamburg met één doel: winnen…”
Nieuws

Jelle Geens met ambitie naar WK – “Ik trok sowieso al richting Hamburg met één doel: winnen…”

Vandaag konden jullie al lezen dat de WTS Hamburg op 5 september meteen ook wordt omgedoopt tot het officiële Wereldkampioenschap. Deze beslissing bracht binnen het circuit uiteraard heel wat reacties teweeg. Wij waren dan ook benieuwd naar de mening van Jelle Geens, de man die vorig jaar nog in Duitsland mee op het podium stond!

Dubbel gevoel

“Uiteraard ben ik tevreden dat er dit jaar alsnog een grote internationale wedstrijd zal plaatsvinden. Toch houd ik hier zelf wel een ietwat dubbel gevoel aan over want de communicatie mocht toch wel wat beter. Bondscoach Nick Baelus bracht me van deze late beslissing op de hoogte. Voor mij heeft dit niet zo een grote impact op mijn agenda want de WTS van Hamburg stond sowieso al met stip genoteerd. Maar voor de niet-Europeanen heeft dit natuurlijk wel zware gevolgen. Daarom is deze late beslissing toch wel wat ongelukkig want door de huidige situatie is het praktisch onmogelijk voor velen om alsnog aan het WK te kunnen deelnemen waardoor zij geen gooi kunnen doen naar eremetaal…”

Wereldtitel kan

“Vorig jaar werd ik derde in Hamburg. Ik proefde in 2019 ook al van de overwinning binnen het WTS-circuit en dit jaar ging ik dan ook resoluut voor nieuwe winst. Dat de wedstrijd in Hamburg nu ook het wereldkampioenschap is wijzigt niets aan mijn plannen of ambities. Ik ga dus voluit voor winst, dus die wereldtitel is zeker een doel. Ook met het WK Mixed Relay mogen we op een mooie uitslag mikken. Sterke landen zoals Australië en Nieuw-Zeeland, twee certitudes binnen de top 5, zullen er waarschijnlijk niet kunnen bijzijn en dat speelt dan uiteraard in onze kaarten. Valerie bewees de goede conditie te pakken te hebben en Claire wordt ook steeds sterker na haar blessure. Uiteraard is de afwezigheid van Marten een groot verlies maar met Erwin Vanderplancke hebben we ook iemand in het team met de nodige ervaring.”

Meestrijden om Belgische driekleur

“Ik heb alvast een goeie trainingsperiode achter de rug. Ondanks de maanden zonder wedstrijd kon ik de motivatie blijven behouden en bleef ik doelgericht trainen. Ik heb dan ook zeker het gevoel de goede conditie te pakken te hebben om te gaan voor een mooi resultaat of beter mooie resultaten de komende maand. Beginnen doe ik dus met de Grand Final in Hamburg maar daarna zal ik ook nog enkele World Cups meepikken en ook het BK in L’Eau d’Heure staat in mijn agenda. Op de plaats waar ik mijn vorige Belgische titel behaalde zou het toch wel speciaal zijn om een nieuwe Belgische driekleur te kunnen veroveren.”