Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WTS Hamburg wordt ineens wereldkampioenschap triatlon en daar is niet iedereen blij mee…
Jelle Geens op het podium van de WTS in Hamburg in 2019 (foto 3athlon.be/Gert-Jan D'haene
Nieuws

WTS Hamburg wordt ineens wereldkampioenschap triatlon en daar is niet iedereen blij mee…

In ons interview met Valerie Barthelemy hadden we het er al over en dinsdag werd het ook bevestigd door de ITU, de International Triathlon Union: de individuele World Triathlon Series triatlon in Hamburg van 5 september wordt ineens de Grand Final, het WK voor de elite-atleten. En daar is niet iedereen blij mee. Want door reisrestricties omwille van corona kunnen heel wat triatleten uit landen als Australië, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Canada niet deelnemen, al belooft de ITU er alles aan te doen om atleten toch te kunnen laten reizen naar Hamburg. Maar dat is dan weer veel te laat volgens anderen…

World Triathlon news: 2020 World Triathlon Champions to be crowned at WTS Hamburg (Elite races).The Executive Board…

Geplaatst door World Triathlon op Dinsdag 25 augustus 2020

Op de tweet en de facebook post van World Triathlon komen een aantal stevige reacties, onder andere van Henri Schoeman en Ryan Sissons. De ITU reageert met de stelling dat ze samen met de DTU (de Duitse triatlon federatie) en de organisatoren ervoor gaat zorgen dat triatleten uit alle landen die toch willen meedoen, veilig naar Hamburg kunnen reizen. Maar ook daar komt kritiek op omdat de communicatie zo laat gebeurt en er op twee weken tijd nauwelijks nog iets te regelen valt.

We hadden het er eerder al over op 3athlon.be dat het WK Mixed Team Relay (op zondag 6 september) vooral een Europese aangelegenheid wordt. Uitgezonderd de USA, Brazilie en Japan staan er alleen maar Europese landen aan de start.

Jelle Geens vorig jaar brons in Hamburg

Er komen in de individuele sprint-triatlon vier Belgen aan de start: Claire Michel en Valerie Barthelemy bij de vrouwen en Erwin Vanderplancke en Jelle Geens bij de mannen. Vooral voor Jelle is het goed nieuws dat Hamburg plots de Grand Final wordt. Vorig jaar pakte hij er nog de derde plaats en stond hij op het podium, een bevestiging van zijn knappe overwinning in de WTS van Montreal.

Met het aanduiden van Hamburg wordt ook duidelijk dat de WTS-races van Montreal en Bermuda definitief afgelast worden. Daardoor is Hamburg de enige WTS-triatlon van het 2020-seizoen die overblijft. De World Cup triatlons (het niveau net onder de WTS) van Karlovy Vara en Arzachana blijven voorlopig nog wel op de kalender staan…