Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Groen licht voor triatlons in Damme, Brugge en Mechelen, al moet daar alles op 1 dag
Het podium van het BK Jeugd A en juniores in Mechelen in 2019 (foto: Triatlon Vlaanderen)
Nieuws

Groen licht voor triatlons in Damme, Brugge en Mechelen, al moet daar alles op 1 dag

Goed nieuws voor de triatleten die in de maand september uitkijken naar wedstrijden, want deze week kregen drie triatlons definitief groen licht om mits een aantal corona-maatregelen toch door te kunnen gaan. De Viven kwarttriatlon van Damme op 5 september en het BK jeugd en Memorial Kenneth Neyt in Brugge op 6 september gaan door zoals gepland. Ook in Mechelen kregen ze groen licht, maar niet voor het traditionele weekend. In Damme is het nog even spannend de watertesten afwachten in de Damse Vaart…

Alles op 20 september in Mechelen

Omwille van de corona-maatregelen vroeg de lokale overheid aan SP&O Mechelen om het traditionele triatlonweekend in te korten naar 1 dag. De sprinttriatlon verhuist naar zondagochtend. De business-triatlon wordt een aparte wave in de kwarttriatlon op zondag…

https://www.facebook.com/TriatlonMechelen/posts/3184570574952108

Nog tot zondag inschrijven voor Brugge

In Brugge hebben ze ondertussen al 350 deelnemers op de startlijsten van de kids-triatlon, het BK Jeugd triatlon en de sprinttriatlon Memorial Kenneth Neyt. Je kan tot en met zondag nog inschrijven. Het parcours blijft ongewijzigd tegenover de vorige jaren, maar voor de rest zijn er wel een aantal corona-maatregelen van kracht, zoals het beperken van het publiek…

https://www.facebook.com/TriatlonVlaanderen/posts/2650706735180086

Nog even wachten op watertesten in Damme

Goed nieuws uit Damme, waar ze van de overheid groen licht kregen om te organiseren op 5 september. Ook hier is een volledig corona-proof plan uitgewerkt, zoals geen toeschouwers en mondmaskers verplicht voor en na de wedstrijd. Maar het is nog wel even afwachten of er in de Damse Vaart kan gezwommen worden. Vorige week hoorden we berichten over mogelijk blauwalg in het water. Volgende week wordt de kwaliteit van het water getest. De wedstrijd is volledig uitverkocht overigens…

https://www.facebook.com/ViventriatlonDamme/posts/191679209006695

Ook Menen en Ironlakes kleuren nog altijd groen

Wij spraken deze week nog met Frederik Van Lierde en Ruben Vandevoorde over de Decospan triatlon in Menen. Ook daar staat het licht nog altijd op groen al zal in het Vauban-sportstadion geen publiek toegelaten worden. Er wordt nog gekeken naar een livestream, en we brengen met 3athlon.be sowieso live updates van de afscheidswedstrijd van Frederik. Hetzelfde geldt voor de Ironlakes, die de afgelopen twee weken nog een aantal toppers wisten te strikken voor het BK volledige triatlon, met onder andere Diego Van Looy en Seppe Odeyn.

Voorlopig ziet september er dus goed uit, we houden je zeker op de hoogte!