Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Swimming the Belgian coast: Matthieu Bonne moet door wind van 7 beaufort stoppen na 44 km
Multisports

Swimming the Belgian coast: Matthieu Bonne moet door wind van 7 beaufort stoppen na 44 km

Een stormachtige wind van 7 beaufort en de bijhorende golven hebben een einde gemaakt aan de recordpoging van Matthieu Bonne om de volledige Belgische kust af te zwemmen. De meervoudige Ironman-finisher en kanaalzwemmer, bij het grote publiek bekend van Kamp Waes, wou zelf nog doorgaan maar na 44 km gooide zijn crew de handdoek in de ring omdat het te gevaarlijk werd. Op beelden van. Stefaan Maene uit de begeleidende boot is duidelijk te zien dat het met de golven en de tegenstroom erg zwaar werd…

You could reach your goal mentally and physically BUT the sea diceded differently!

Geplaatst door Stefaan Maene Olympian op Vrijdag 28 augustus 2020

Het doel van de 26-jarige atleet uit Bredene was om in 1 stuk langs de volledige Belgische kust te zwemmen, van Knokke-Heist naar De Panne, een tocht van normaal 67 km, al kan dat door het getij en de stroming veel meer worden. Om 1 uur vrijdagnacht moest Matthieu noodgedwongen de strijd staken, toen hij. al 44 km ver was. Voor de kust van Westende werd de Noordzee te ruw door een stormwind van 7 beaufort.

“Op een bepaald moment is de wind fel aangewakkerd en kwam hij op kop. We kregen ook een stormmelding. De schipper kwam persoonlijk uit zijn stuurhut en zei aan Matthieu dat er geen doorkomen meer aan was. Jammer, want Matthieu voelde zich heel goed,” vertelt begeleider Danny Ravau aan VRT Nws.