Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Diego Van Looy wint eerste Vercorsman, Van Houtem maakt met plaats 3 Belgisch feestje compleet.
Diego Van Loouy won dit jaar nog de Israman in Eilat
Nieuws

Diego Van Looy wint eerste Vercorsman, Van Houtem maakt met plaats 3 Belgisch feestje compleet.

Terwijl heel wat wedstrijden hun editie van 2020 geannuleerd zagen, slaagde de organisatie van de Vercorsman erin om hun wedstrijd wel te laten doorgaan. Extra opvallend omdat het de eerste editie is van de nieuwe, loodzware, wedstrijd in de Franse Alpen. Met een fietsparcours van meer dan 3000 hoogtemeters verdeeld over 120km kregen de deelnemers dan ook het nodige klimwerk voorgeschoteld. Spek naar de bek van Belgische topper Diego Van Looy en dat bewees hij ook door deze eerste editie op zijn naam te schrijven. Timothy mocht als tweede Belg mee op het podium, hij eindigde als derde.

Met beklimmingen met als naam ‘Col de la Machine’ en ‘Col du Mont Noir’ kreeg Diego Van Looy een fietsparcours waar hij van houdt. Toch moest Diego lang knokken om leider Navarro te grijpen. Op slechts twee kilometer van de finish kreeg hij hem te pakken om zo deze eerste editie van deze wedstrijd op zijn naam te schrijven.

Geplaatst door Triathlete Diego Van Looy op Zondag 30 augustus 2020

“Het water was ijskoud en ik merkte meteen dat ik wel degelijk zeer scherp sta. Wat op training wel lukte was dat niet tijdens een wedstrijd want ik schoot meteen in een kramp en na een erbarmelijk zwemnummer kwam ik met een achterstand van 10minuten op de leider uit het water. Mentaal moest ik hier toch even van bekomen maar eenmaal op de fiets kwam ik na een tijd toch wel in mijn ritme ondanks de regen. Ik bleef pushen en na 10km, op de eerste klim, kon ik mijn hoge wattages goed vasthouden en zo schoof ik op van plaats 33 richting plaats 4 en vond zo aansluiting met Romain Guillaume en Timothy Van Houtem.”

“Publiek gaf me vleugels”

“Daarna bleef ik geconcerteerd verder mijn tempo behouden en plots hoorde ik in de wissel dat ik nog een zestal minuten achterstand had op leider Thomas Navarro. Ik koos ervoor om mijn voorgenomen looptempo aan te nemen. Het publiek gaf me vleugels toen ik hoorde dat ik steeds dichter en dichter kwam en op twee kilometer voor het einde had ik hem te pakken. Ik neem alvast mee dat mijn fietsen en lopen dik in orde zijn en ben dan ook zeer blij om deze eerste editie van de Vercorsman te kunnen winnen. “

“Ik ben ook zeer blij dat ik het podium kon delen met Timothy, het is fijn om zien dat hij ook in goede conditie is. Nu is het hopen dat ik donderdag goed nieuws krijg voor de volledige triathlon van L’Eau d’Heure zodat ik ook in eigen land het beste van mezelf kan geven,” aldus Diego…