Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel pakt dubbel en wint Challenge de l’Ourthe in La Roche
Tim Van Hemel won in 2020 nog de triatlon van La Roche (foto: Sportevents)
Multisports

Tim Van Hemel pakt dubbel en wint Challenge de l’Ourthe in La Roche

Tim Van Hemel heeft zondag de cross-triatlon in Berismenil bij La Roche gewonnen en na de winst in de triatlon van zaterdag levert die dubbel hem de eindzege op in de Challenge de l’Ourthe. De wedstrijd werd zowel zaterdag als zondag een bike&run omdat door de lage waterstand in de Ourthe de waterkwaliteit onvoldoende was om te mogen zwemmen. En dus werd er meteen met fietsen gestart, wat aparte beelden opleverde…

Meteen starten met fietsen in de cross-triatlon van La Roche (foto: Sportevents.be)

In de triatlon op de weg, met een pittig klimparcours in het fietsen, was Tim Van Hemel al duidelijk de sterkste. Hij haalde het in 2u19’38 voor Antoine Didier (2u21’46) en Edouard Verstraete (2u21’59). Zondag startte de Europese kampioen als topfavoriet in de cross-triatlon en hij maakte de verwachtingen meer dan waar. Tim haalde het vlot in 2u33’33 en pakte meer dan vijf minuten op een sterke Jaryd De Mooij (2u39’12). Troy Kiveryn bleef uit de greep van Paul Embrechts en werd derde. Van Hemel werd zo winnaar van het combi-klassement voor Jaryd De Mooij en Jan Van Den Bossche.

Bij de vrouwen was de winst zaterdag voor Liesbeth Verbiest (2u43’25) die het haalde voor Claire Thomas (2u51’36) en Astrid Van Cauwelaert (2u53’06). Zondag was de overwinning voor de sterke Nederlandse triatlete Diede Diederiks. Zij haalde het in 2u55’04. Het was meer dan een uur wachten op de tweede vrouw. Emma Van Der Stockt pakte de tweede plaats in 3u59’37. Marijke Abma werd derde en pakte daarmee de eindwinst in de combi Challenge de l’Ourthe.

Uitslagen Challenge de l’Ourthe