Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wespen vallen triatleten aan in La Roche, Nederlandse triatleten naar ziekenhuis
Nieuws

Wespen vallen triatleten aan in La Roche, Nederlandse triatleten naar ziekenhuis

In de Challenge de l’Ourthe, een tweedaagse triatlonwedstrijd in La Roche met zaterdag een triatlon op de weg en zondag een cross-triatlon, zat het niet mee dit weekend. Door de lage waterstand van de Ourthe was de waterkwaliteit onvoldoende om in te zwemmen en zo werd het een bike & run. Bovendien werden een twaaltafl triatleten het slachtoffer van een zwerm hoornaar-wespen. Vooral de Nederlandse triatleten Steff Overmars en Jan Van den Bossche waren er slecht aan toe. Ze werden meerdere keren gestoken en werden afgevoerd naar het ziekenhuis, waar het gelukkig snel beter ging met hen. Ook andere triatleten liepen wespensteken op.

,,Een mooie dag op de mountainbike en op de trails van La Roche in de Ardennen eindigde voor mij en een vriend met een traumahelikopter en ambulance”, schrijft de atleet op social media. ,,We waren lekker aan het racen, maar in de laatste drie kilometer van de trail werden we gestoken door een groep hoornaars. We haalden de finish, maar daar ging het mis.”

Steff Overmars in de ambulance (foto: Instagram Steff Overmars)

“Gelukkig werden we goed geholpen door de medewerkers van Sportevents en ging het na een kort ziekenhuisbezoek weer beter, maar het was een enge situatie,” legt Steff uit. “Verschillende atleten werden gestoken door een nest dat waarschijnlijk wakker werd toen de eerste atleet langskwam.” Overmars en Van den Bossche wisten de finish dus alsnog te bereiken. Van den Bossche wist dat hij allergisch was en sloeg meteen alarm. Bij Overmars werd dankzij een hevige reactie ook duidelijk dat hij allergisch is. De helicopter van het Centre Medicale in Bra verleende bijstand en zorgde voor medicatie en de atleten werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis, maar konden ’s avonds nog huiswaarts keren. Overmars finishte desondanks als twaalfde in de wedstrijd.

https://www.instagram.com/p/CEhG6euhIR6/