Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
BK jeugdtriatlon en Memorial Kenneth Neyt afgelast in Brugge, niet wegens corona…
De start van het BK jeugdtriatlon in Brugge in 2015, toen ook in de Damse Vaart (foto: Katrien Decru)
Nieuws

BK jeugdtriatlon en Memorial Kenneth Neyt afgelast in Brugge, niet wegens corona…

Twee weken geleden kreeg het Triatlon Brugge Team groen licht van de lokale overheid om het BK jeugdtriatlon en de Memorial Kenneth Neyt corona-proof te organiseren, maar maandag ging er definitief een kruis door de wedstrijd op 6 september, niet vanwege corona, wel door blauwalg in de Damse Vaart. De ontgoocheling is groot bij de organisatie, die geen andere oplossing zagen dan de triatlons af te gelasten…

“Te veel blauwalg in de Damse Vaart”

“We hebben helaas de kids-triatlon, het BK jeugdtriatlon en de Memorial Kenneth Neyt definitief moeten afgelasten,” vertelt Rudy Moerman van het Triatlon Brugge Team. “De kwaliteitswaarden van het water in de Damse Vaart zijn niet ok. Er is nog steeds te veel blauwalg en dus zat er niks anders op dan de wedstrijden te annuleren,” aldus Rudy.

De jeugdwedstrijden zouden zonder zwemmen sowieso geen Belgisch kampioenschap zijn, ook al wordt er nog een duatlon van gemaakt. We begrijpen dan ook de moeilijke beslissing van TBT om de wedstrijd af te gelasten. Het is alleszins zuur dat een wedstrijd die post-corona groen licht kreeg en waarvoor hard gewerkt is aan de nodige protocollen toch niet kan doorgaan door blauwalg in het water.

Viven kwarttriatlon van Damme wordt wellicht duatlon

Ook bij de Viven kwarttriatlon van Damme, in Oostkerke op zaterdag 5 september, wordt er gezwommen in de Damse Vaart. Ook daar wacht de organisatie op de laatste testwaarden van de waterkwaliteit. Mocht er niet gezwommen kunnen worden, dan wordt het een duatlon…

https://www.facebook.com/ViventriatlonDamme/posts/192297952278154