Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sybren Baelde en Karen Steurs allebei verrast door zege in ‘rolling start’ kwarttriatlon in Viersel
Sybren Baelde wint de kwarttriatlon in Viersel (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Sybren Baelde en Karen Steurs allebei verrast door zege in ‘rolling start’ kwarttriatlon in Viersel

Sybren Baelde en Karen Steurs hebben de kwarttriatlon van Viersel gewonnen zondag, een triatlon met 1.000 meter zwemmen, 40 km (non-drafting) fietsen en 10 km lopen. Ook op de tweede dag van het Kempisch triatlonweekend werden er geen toeschouwers toegelaten op de wedstrijdsite en moesten triatleten voor en na de wedstrijd mondmasker dragen. Als extra corona-maatregel was er een rolling start met elke 20 seconden een start-bubbel van 5 triatleten. Door die ‘rolling start’ formule wisten winnaars Sybren Baelde en Karen Steurs niet dat ze virtueel op kop lag en zo kwam haar overwinning als een verrassing.

“Wedstrijdritme opdoen voor Menen”

Bij de vrouwen leek de wedstrijd uit te draaien op een tweestrijd tussen Karlien Claus en Britt Heirman, die vooraan gestart waren en regelmatig haasje over speelden. Het verschil draaide aan de finish uit op zes seconden, in het voordeel van Karlien Claus. Maar het was onvoldoende voor de winst. Eerst kwam Jonie Vanhoutte met een snellere tijd. En even later klokte Karen Steurs nog sneller af. Steurs won de kwarttriatlon met een tijd van 2u07’45. Jonie Vanhoutte werd tweede in 2u08’39 en Karlien Claus was derde in 2u10’01. Britt Heirman miste zo het podium op zes seconden. Linde Herreman, die overall de zesde zwemtijd neerzette en een tijd aan de leiding ging, werd nog mooi vijfde in haar comeback-race…

Karen Steurs blij met de zege in Viersel (foto: 3athlon.be)

Karen Steurs was zelf verrast met de overwinning. “Je probeert de hele tijd het beste van jezelf te geven, want je weet nooit in welke positie je ligt. Het is apart, ja.” We hadden Karen eerder verwacht op de 1/3de als specialiste van de langere afstand. “Het is geleden van vorig jaar de Ironman van Nice dat ik nog wedstrijd gedaan had. Nadien had ik last van een blessure aan de achillespees. Dus het was een beetje aftasten hoe de conditie zou zijn. Daarom koos ik hier voor de kwart om te zien waar ik sta en wat wedstrijdritme op te doen voor de halve triatlon van Menen over twee weken,” aldus Karen.

https://www.facebook.com/3athlon.be/posts/3214217125329948

“Heb ik de snelste tijd?”

Sybren Baelde ging stevig door op de fiets, bouwde een mooie voorsprong uit en won uiteindelijk overtuigend, al was hij daar zelf niet zeker van. “Ik had na het zwemmen meteen een goed gevoel op de fiets en ik dacht, ik ga niet wachten. Ik heb vol doorgefietst omdat je niet weet wie waar precies gestart is. Ook in het lopen ben ik blijven doorgaan, zo rap mogelijk, tot op de streep. Ik weet het niet… Heb ik de rapste tijd,” vroeg Sybren tijdens ons interview na de finish. Zijn volgende uitdaging wordt de 70.3 Ironman van Sables d’Olonnes volgende week…

https://www.facebook.com/3athlon.be/posts/3214122442006083

Sybren Baelde was redelijk vooraan gestart, maar het was Stijn Goris die de snelste zwemtijd neerzette. Stijn was op de 1.000 meter zwemmen dan Willem Brems en Antonio Hernaert. Lars Baeyens volgde als vierde, voor Arno Lambrecht. Baelde kwam in de buurt van Tim Brydenbach uit het water en moest 41 seconden goedmaken op Goris. Topfavoriet Sander Heemeryck zwom vrij goed voor zijn doen, maar kwam alleen te zitten in het fietsen en vond geen aansluiting bij de achtervolgers. Hij zou uiteindelijk zesde worden.

Sterk loopnummer van Tilman

Nicolas Tilman loopt naar de derde plaats in Viersel (foto: 3athlon.be)

Al na 1 ronde fietsen had Sybren Baelde een stevige voorsprong genomen op een groepje met Willem Brems, Stijn Goris en Antonio Hernaert. Iets verderop volgden Thomas Vanhalst, Dennis Dieussaert, Tim Brydenbach en Nicolas Tilman. Sybren Baelde wisselde als leider en stond de koppositie niet meer af. Met een eindtijd van 1u46’22 was hij duidelijk de sterkste in Viersel. Antonio Hernaert werd een dag na zijn elfde plaats op het BK sprinttriatlon knap tweede in 1u48’04. En vanuit de achtergrond liep Nicolas Tilman nog sterk naar de derde plaats in 1u50’02.

Uitslag kwarttriatlon Viersel 2020

Herbeleef de live reportage van 3athlon.be van de kwarttriatlon en de 1/3de triatlon: