Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brecht Van Vooren en Karlien Claus zegevieren in Damme
Foto's 3athlon.be / Gert-Jan D'haene
Nieuws

Brecht Van Vooren en Karlien Claus zegevieren in Damme

Met de eerste editie van de Viven triatlon in Damme kon ook het ’triatlonseizoen’ in West-Vlaanderen in gang geschoten worden. Damme stond lang bekend om zijn LD wedstrijden tijdens de clash der titanen maar de nieuwe organisatie gooide het over een andere boeg met deze niet-stayer kwarttriatlon. De eerste editie kreeg meteen een zeer mooie strijd. Brecht Van Vooren haalde het op indrukwekkende wijze bij de mannen en Karlien Claus proefde nog eens van de zege bij de dames.

Geen maat op Van Vooren op de fiets

Alexis Krug kwam als eerste uit het water maar niet veel later volgde Brecht Van Vooren. Het werd al meteen duidelijk dat het om de zege zou gaan tussen de Atriac – en de 3PT-atleet. Maar eenmaal op de fiets stond er geen maat op Brecht Van Vooren. Hij ging tijdens de drie lussen fietsen in het Brugse ommeland op en over de voormalige Belgische kampioen triatlon op de halve afstand en dook met een bonus van anderhalve minuut de wisselzone binnen. Tijdens het lopen liep Brecht Van Vooren onbedreigd naar deze knappe zege ook al kwam Alexis Krug alsnog sterk opzetten in de laatste kilometers.

Ook om de derde plaats kregen we een mooie strijd te zien waar uiteindelijk Arne Devliegher het haalde voor Dennis Dieussaert. Jan Petralia, die tijdens de rolling start helemaal achteraan de PRO wave van start was gegaan knalde tijdens het fietsen en lopen naar de vijfde plaats en hield zo nipt vaste waarde Michael Dewilde van een top vijf notering.

Claus maakt het af in het lopen

Ook bij de dames kregen we na het zwemmen een duo aan de leiding. Marie Luyckx en Karlien Claus kwamen met een mooie bonus op de rest van het pak als eersten uit het water. Op de fiets koos Luyckx wel meteen het hazenpad en begon met een voorsprong van meer dan een minuut op Claus aan de 10 kilometer lopen. Maar als snel zag de 3PT-atlete haar voorsprong kleiner en kleiner worden en Karlien Claus rook dan ook haar kans. Iets voor halverwege nam de SP&O-atlete het commando over en zo snelde Karlien Claus naar de zege. Marie Luyckx moest haar tempo helemaal terugschroeven en zag zo ook haar podiumplaats verdwijnen. Liesbeth Verbiest en Jonie Vanhoutte mochten als twee en drie mee op het podium.