Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische vrouwen in achtervolgende groep op WK triatlon in Hamburg, Taylor-Brown pakt het goud
Georgia Taylor-Brown wereldkampioene in Hamburg (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Belgische vrouwen in achtervolgende groep op WK triatlon in Hamburg, Taylor-Brown pakt het goud

Na de geweldige vierde plaats van Jelle Geens bij de mannen waren de verwachtingen ook hooggespannen bij de Belgische vrouwen op het WK triatlon in Hamburg, maar Valerie Barthelemy, Claire Michel en Hanne De Vet misten de aansluiting met de eerste twee groepen en speelden helaas niet mee voor de medailles. Ook bij de vrouwen werd Hamburg de Gold Final, als enige manche van de World Triathlon Series, maar wel met een iets internationaler veld met onder andere de wereldkampioenes van voorbije jaren Flora Duffy en Katie Zaferes. Maar het was de Britse Georgia Taylor-Brown die de wereldtitel pakte.

Na een alweer snel zwemnummer, met 750 meter onder 9 minuten, kwam Jessica Learmonth als leidster uit het water. De Britse favoriete, ook al bijzonder sterk in de Super League Arena Games in Rotterdam, ging meteen in de aanval samen met de Oostenrijkse Theresa Feuersinger. De Franse triatlete Cassandre Beaugrand was ook mee, maar kwam ten val bij het keerpunt. Onze Belgische vrouwen moesten in de achtervolging. Claire Michel kwam als 27ste uit het water, op 28 seconden van Learmonth. Valerie Barthelemy volgde op 34 seconden als 36ste. Hanne De Vet zette de 50ste zwemtijd neer, op 44 seconden van de kop van de wedstrijd.

De kopgroep met onder andere Flora Duffy (foto; 3athlon.be)

Geen van de Belgische triatletes slaagde er in om aansluiting te vinden met de grote groep achter Learmonth en Feuersinger, die nog voor halfweg 1 grote kopgroep van 21 atletes vormde. Valerie en Claire volgden in de achtervolgende groep op 45 seconden, Hanne zat in een groepje verderop op meer dan 1 minuut.

Eerste wereldtitel voor Taylor-Brown

In de vierde ronde brak de kopgroep in twee stukken met vooraan onder andere de twee Nederlandse triatletes Rachel Klamer en Maya Kingma. De groep met Claire Michel en Valerie Barthelemy verloor daar al meer dan een minuut, waardoor de medaillekansen van onze landgenotes weg waren. 

In het lopen gingen de Britse dames Learmonth en Taylor Brown er samen met de Bermudaanse Flora Duffy meteen vandoor. De wereldkampioene van 2016 en 2017 kwam na 1 km in de problemen en zag Georgia Taylor Brown weglopen. De Britse pakte haar eerste wereldtitel, nadat ze vorig jaar definitief doorbrak met winst in de WTS van Leeds en de befaamde DSQ in het olympisch test-event omdat ze hand in hand met Jessica Learmonth over de finish kwam. Taylor-Brown pakte het goud in 54’16. Het zilver was voor Flora Duffy in 54’25. De Duitse Laura Lindemann pakte het brons in 54’39.

Valerie Barthelemy liep nog sterk naar de 20ste plaats. Val volgde op 1’56 van de nieuwe wereldkampioene. Claire Michel, nog maar net hersteld van een zware knieblessure, liep nog naar de 33ste plaats in 56’45. Hanne De Vet finishte als 58ste in 59’26.

Zondag WK Mixed Team Relay met Belgian Hammers

Zondag gaan vier Belgische triatleten in Hamburg met de Belgian Hammers op zoek naar een top-5 plaats en mogelijk een medaille in het WK Mixed Team Relay, volgend jaar de nieuwe triatlon-discipline op de Olympische Spelen. De wedstrijd is vanaf 13u30 live te volgen op triathlonlive.tv