Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Diego Van Looy vijfde in uitgeregende Ventouxman, zwemmen en klim Mont Ventoux gecanceld
Nieuws

Diego Van Looy vijfde in uitgeregende Ventouxman, zwemmen en klim Mont Ventoux gecanceld

Terwijl wij in Belgie een heerlijk triatlonweekend beleefden met stralende weersomstandigheden, kreeg de Ventouxman in Frankrijk af te rekenen met bizar slechte weersomstandigheden en door de aanhoudende regen moesten het zwemmen én de klim op de mythische Mont Ventoux geannuleerd worden, wat Diego Van Looy er niet van weerhield om te starten en toch nog een knappe vijfde plaats te behalen ondanks onderkoeling en valpartijen…

Ongeziene omstandigheden op zondagochtend bij de Ventouxman, nadat de regen sinds zaterdagavond onophoudelijk naar beneden kwam. Het zorgde ervoor dat het zwemmen moest geannuleerd worden en ook op de top van de legendarische Mont Ventoux waren de weersomstandigheden zo bizar slecht dat ook de mythische klim afgelast werd. In allerijl moesten de organisatoren op zoek naar een nieuw parcours. Uiteindelijk werd het fietsparcours van 90 naar 80 km ingekort en werd er gestart met fietsen. Tijdens het lopen besloot de organisatie door de modderstromen dat er een ronde minder moest gelopen worden.

De Zwitser Thomas Huwiler won de ingekorte Ventouxman in 3u29’31 voor Adrien Briffod en Etienne Diemunsch. Diego Van Looy werd nog knap vijfde in 3u36’29. “Het was bizar. Het zwemmen werd afgelast 20 minuten voor de start,” laat Diego weten. “Het fietsen werd volledig heraangepast en de hoogtemeters gehalveerd. Terwijl we de eerste ronde in het lopen erop hadden zitten, besliste de organisatie nog eens om een ronde minder te doen, dit wegens te gevaarlijk met de modderstromen op het volledig offroad trail-parcours. Dit was bijgevolg geen loopparcours om snelheid te maken zoals ik gewoon ben,” aldus Diego.

https://www.instagram.com/p/CFXJhiGBV6a/

Bij de vrouwen won de Franse duatlonkampioene op de lange afstand Ines Van Der Linden.

Om u een beeld te geven van hoe het er uit zag, kijk zeker eens op de facebookpagina van de Ventouxman:

https://www.facebook.com/ventouxman/posts/2671229023118808