Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck tweede achter 70.3 wereldkampioen Iden in geheime toptriatlon in Duitsland
Pieter Heemeryck aan de finish van de Pushing Limits race (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Pieter Heemeryck tweede achter 70.3 wereldkampioen Iden in geheime toptriatlon in Duitsland

De Belgische toptriatleet Pieter Heemeryck is in een tot zaterdag geheim gehouden triatlonwedstrijd in Ratingen knap tweede geworden achter wereldkampioen 70.3 Ironman Gustav Iden. De door de PTO, de Professional Triathletes Organization, ondersteunde wedstrijd, met een prijzenpot van 15.000 euro voor de eerste vijf triatleten, trok heel wat top-triatleten aan. De wedstrijd werd in het grootste geheim voorbereid en pas zaterdag, een dag voor de wedstrijd, kondigde de PTO de Pushing Limits race aan. Het werd een triatlon zonder publiek, op een geaccidenteerd parcours. Pieter Heemeryck, vorige week al sterk in de afscheidsrace van Frederik Van Lierde in Menen, toonde er opnieuw zijn goeie vorm.

Na de 1.000 meter zwemmen in het openlucht-zwembad sprong de Duitse Magnus Männer (11’39) met een voorsprong van 27 seconden als eerste op de fiets. Daar werd hij echter snel opgeraapt door een paar sterke mannen, die op het oog beduidend meer ervaring hadden op de tijdritfiets. Een groepje van zes man zocht op gepaste afstand elkaars wiel op en het was uiteindelijk Funk die net voor de wissel het verschil maakte. Na 1u06’37 uur hing de Duitser zijn fiets als eerste terug in de rekken. Binnen 40 seconden daarna volgden ook Iden, Heemeryck, de Duitsers Florian Angert, Jan Stratmann en Michael Raelert.

Terwijl Funk voortvarend aan de afsluitende tien kilometer lopen begon, verdween zijn voorsprong van 20 seconden op Iden als sneeuw voor de zon al na één kilometer. Zijn koppositie, stond de Noor daarna ook niet meer af en zo zegevierde hij uiteindelijk na 1u37’49. Heemeryck kwam van achteruit sterk opzetten en pakte een heel mooie tweede plaats op 1’58 van de Noor. De Duitser Funk pakte het brons op 2’20 van Iden.

Lisa Norden wint vrouwenrace

Al in de eerste baan die de dames zwommen, maakte Lucy Hall duidelijk dat niemand in haar buurt zou komen als het op dit onderdeel aankwam. Na 12’34 wisselde de Engelse als eerste naar het fietsen. Op de fiets zette de Zweedse ‘uberbiker’ Lisa Norden direct de aanval in om niet veel later de koppositie van Hall over te nemen. Dit hield de Zweedse tot de tweede wissel vol en zo stormde zij als eerste het loopparcours op.

Achter haar wisselde Hall als tweede (+2:09) en Simmonds als derde (+2:12). Als vierde mocht de Nederlandse Sarissa De Vries haar loopschoenen aantrekken om zich op te maken voor de afsluitende tien kilometer (+2:24). Op het looponderdeel behield Norden haar voorsprong en zo zegevierde zij na 1:51:41 uur met het lint boven haar hoofd. Daarachter gingen het zilver en brons naar Simmonds (+1:29) en Hall (+2:13) en finishte De Vries net naast het podium (+2:38).

https://www.instagram.com/p/CFWUHc9BL7v/