Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Spaanse triatleet staat medaille af aan tegenstander die verkeerd loopt: “Hij verdiende het”
Diego Mentrida staat zijn derde plaats af aan James Teagle
Opvallend

Spaanse triatleet staat medaille af aan tegenstander die verkeerd loopt: “Hij verdiende het”

Wat doe je als triatleet wanneer je concurrent verkeerd loopt en dreigt een medaille mis te lopen? Dan wacht je hem even op en laat je hem alsnog voorgaan, althans dat deed Diego Mentrida in een enorm sportief gebaar aan de finish van een Spaanse triatlon afgelopen donderdag. Diego Mentrida hield zich vlak voor de finish in om zijn tegenstander voor te laten gaan. Zijn concurrent James Teagle liep in positie om het brons binnen te slepen toen hij in de laatste bocht een verkeerde afslag nam, in de dranghekken terecht kwam en daardoor op achterstand raakte. Mentrida vond het oneerlijk om de medaille op deze manier op te eisen en stond zijn derde plek dus bewust af aan de – in zijn ogen – terechte winnaar. Op videobeelden komen de parcoursvergissing van Teagle en de sportiviteit van Mentrida mooi in beeld…

,,Hij liep de hele wedstrijd al voor op mij”, verklaart de 21-jarige atleet via social media. ,,Dan verdient hij het ook om mij te verslaan.” De Engelse Teagle kon de actie van de Spanjaard heel erg waarderen en bedankte hem met een knuffel na afloop. Het voorval werd wereldwijd door de media opgepikt, iets wat Mentrida absoluut niet aan zag komen. ,,Voor mij is dit de normaalste zaak van de wereld”, gaat Mentrida verder. ,,Ik had nooit gedacht dat dit zo wijdverspreid opgepikt zou worden door zoveel media.”

https://www.youtube.com/watch?v=hE0q4H7KMCk&feature=emb_logo

Met dank aan Ronny Geleyn voor de tip 🙂