Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jasper Sabbe eert overleden triatleet met knappe zege in Hofstade, belofte Lisa Isebaert klopt Noor Van Riel
Jasper Sabbe met de groene hoofdband van Kasper op het podium in Hofstade (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Jasper Sabbe eert overleden triatleet met knappe zege in Hofstade, belofte Lisa Isebaert klopt Noor Van Riel

Jasper Sabbe heeft in een spectaculaire sprint-triatlon in Hofstade een heel mooi sportief eerbetoon gebracht aan overleden trialeet en goeie vriend Kasper Lagae. Met de kenmerkende groene hoofdband, nog van de betreurde Phil geweest, stormde Sabbe naar een verdiende zege. Bij de vrouwen kregen we een duel tussen favoriete Noor Van Riel en de verrassende eerstejaars-belofte Lisa Isebaert.

Noor Van Riel, luid aangemoedigd door broer en Belgian Hammer Marten, kreeg een ideaal wedstrijdscenario voorgeschoteld. Na 750 meter zwemmen zat ze al mooi mee vooraan, samen met Atriac-ploeggenote Melanie Massant en de 20-jarige No Limit-triatlete Lisa Isebaert. Op de fiets bleven de drie koploopsters samen, met Silke Baumer, Sarah Verjans en Ninke Meynen als eerste achtervolgsters op 40 seconden. In het lopen verdween Massant helaas uit de wedstrijd. Zo bleven ze met zijn twee over. Zowel Van Riel als Isebaert gaven elkaar geen duimbreed toe en dus werd het een felle eindspurt waarin Isebaert het verrassend haalde. De Kortrijkse won in 1u10’08 met zes seconden voorsprong op Noor Van Riel. Silke Baumer pakte in 1u11’40 de derde plaats voor Sarah Verjans en Helene Boels, die in de slotfase nog voorbij Ninke Meynen glipte.

Van Riel, Isebaert en Baumer op het podium in Hofstade (foto: 3athlon.be)

Spannende eindspurten bij de mannen

Bij de mannen ging Tuur Lemmens in het zwemmen aan de leiding. De triatleet van het sterke Accent-Forsite team kreeg na de wissel het gezelschap van Adrien Deharre en Joachim Wera. Jasper Sabbe volgde op 25 seconden als vierde, met achter zich nog een paar favorieten zoals Lars Baeyens, Thomas De Vleeschouwer, Troy Kiveryn, Toon Marien, Jens Van Looveren en Galliano Schoonbaert.

De drie vonden elkaar op de fiets en ondanks stevig achtervolgingswerk van Troy Kiveryn bleven Deharre, Lemmens en Wera aan kop tijdens de 22 km fietsen. Ze wisselden met 20 seconden voorsprong op een achtervolgende groep van 7 atleten. Joachim Wera verloor wat tijd in de wissel en dus leek het tussen Deharre en een sterk lopende Lemmens te gaan. Maar in de laatste ronde kwam Jasper Sabbe nog sterk opzetten. In de laatste meters spurtte Jasper Sabbe naar de overwinning. Hij haalde het in 1u00’16 met slechts 3 seconden voorsprong op Adrien Deharre, die nipt de tweede plaats pakte voor Tuur Lemmens. Joachim Wera werd nog knap vierde en bleef maar net uit de greep van Toon Marien en Troy Kiveryn, die vijfde en zesde werden.

Jasper Sabbe was diep gegaan, maar dat was voor een reden. Hij wou absoluut de overwinning pakken en die opdragen aan zijn overleden vriend en triatleet Kasper Lagae.

Uitslagen sprinttriatlon Hofstade 2020