Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen 70.3 Ironman Luxemburg in 2020, niet wegens corona wel door blauwalg
Alexandra Tondeur in de 70.3 Ironman in Luxemburg in 2018 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Geen 70.3 Ironman Luxemburg in 2020, niet wegens corona wel door blauwalg

Voor veel Belgische triatleten kwam dinsdagmiddag het minder leuke nieuws dat nu ook de 70.3 Ironman van Luxemburg van 11 oktober wordt toegevoegd aan het lange rijtje afgelaste triatlonwedstrijden van 2020, maar deze keer is niet corona de boosdoener, wel blauwalg in het zwemwater. In de Reimescher Weiern, waar dit jaar voor het eerst zou gezwommen worden, is er een te hoge concentratie blauwalg vastgesteld en ook op de originele zwemlocatie is er te veel blauwalg. De wedstrijd werd eerder door corona van 14 juni naar 11 oktober uitgesteld. De 70.3 Ironman in Luxemburg kreeg overigens eerder al een keer af te rekenen met blauwalg. Toen werd de wedstrijd een duatlon, nu wordt gewoon de stekker er meteen uitgetrokken…

De 70.3 Ironman Luxemburg in het pittoreske stadje Remich trekt elk jaar heel wat Belgische triatleten aan. In het verleden waren triatleten als Axel Zeebroek, Sofie Goos, Kenneth Vandendriessche en Alexandra Tondeur er al succesvol. Vorig jaar werden Tondeur en Stenn Goetstouwers er nog derde.

Ook dit jaar zouden heel wat Belgische triatleten van start gaan in de Luxemburgse halve triatlon. Ook in ons land zorgt blauwalg de laatste tijd voor problemen. Zo moest Brugge zijn triatlon annuleren, moest Damme op zoek naar een nieuw zwemparcours en zo wordt Dendermonde volgende zondag een duatlon in plaats van een triatlon door blauwalg in de oude Dender.

When we postponed the IRONMAN 70.3 Luxembourg-RĂ©gion Moselle triathlon from its original date of June 14 to October 11,…

Geplaatst door IRONMAN 70.3 Luxembourg op Dinsdag 22 september 2020