Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Spectaculair Belgisch kampioenschap jeugdtriatlon in Hofstade – alle 8 podia op een rij
Alle kampioenen op het podium in Hofstade (foto: SP&O Mechelen/Thibaut Debelle)
Nieuws

Spectaculair Belgisch kampioenschap jeugdtriatlon in Hofstade – alle 8 podia op een rij

Na alle afgelastingen was het voor de Belgische jeugdtriatleten enorm uitkijken naar uiteindelijk toch een Belgisch kampioenschap triatlon in Hofstade. SP&O Mechelen zorgde voor een prima organisatie op een uitstekende locatie. Dat zorgde voor spectaculaire wedstrijden met mooie winnaars, die op het podium in de bloemetjes werden gezet door Belgian Hammers Jelle Geens, Hanne De Vet en Marten Van Riel. Een overzicht van de vier categorieën, met alle kampioenen en medaille-winnaars op de foto…

Fair Play kost beste triatlete de titel bij de Jeugd C

De titelstrijd bij de Jeugd C meisjes kreeg een onverwachte wending toen topfavoriete Xante Mathys, die met een straat voorsprong won en duidelijk de sterkste was, kwam melden dat ze onbewust een stuk afgesneden had. Die fair play leverde haar helaas een DSQ op, maar wel een eervolle vermelding via Triatlon Vlaanderen die haar eerlijkheid op prijs stelden. Xante was de beste triatlete in wedstrijd. En zo ging de titel verrassend naar Marit Demeulenaere. Bij de jongens werd het een spannende tweestrijd tussen Anton Befayt en thuisatleet Arthur Van den Boer. Die haalde het voor eigen volk met slechts 4 seconden voorsprong.

Podium BK Jeugd C Meisjes (foto: 3athlon.be)

Meisjes Jeugd C

 1. Marit de Meulenaere (ITC)
 2. Amelie Pierot (TRIGT)
 3. Lucie Philippe (TRIBE)
Podium BK Jeugd C Jongens (foto: 3athlon.be)

Jongens Jeugd C

 1. Arthur van den Boer (SP&O)
 2. Anton Befayt (TTB)
 3. Runar de Meulenaere (ITC)

Broederstrijd bij de Jeugd B

Bij de Jeugd B waren de broers van KTT, Dries en Thibaut Cannaerts, de grote favorieten. Ze kregen in het zwemmen het gezelschap van Cis Huyghe. In het lopen ging Dries in de aanval en hij pakte de titel. Bij de meisjes was het al snel duidelijk dat topfavoriete Lotte Minnebo de titel zou pakken. Ze ging na het zwemmen meteen aan de leiding en stond de leidersplaats niet meer af.

Podium BK Jeugd B Meisjes (foto: 3athlon.be)

Meisjes Jeugd B

 1. Lotte Minnebo (TBT)
 2. Mit Wittemans (TDL)
 3. Lise Deleersnyder (NLT)
Podium BK Jeugd B Jongens (foto: 3athlon.be)

Jongens Jeugd B

 1. Dries Cannaerts (KTT)
 2. Cis Huyghe (NLT)
 3. Thibaut Cannaerts (KTT)

Thuisploeg domineert kampioenschap bij Jeugd A

De Jeugd A triatleten en de junioren streden samen om de Belgische titel en dat leverde een spannende strijd op waarbij de 16- en 17-jarige Jeugd A-atleten niet moesten onder doen voor de junioren. Balte Thijs en Alec Segaert trokken met juniores Jorre Van De Weyer en Stef Corthouts in de aanval. Corthouts pakte in het lopen de zege en de titel bij de junioren. Balte Thijs werd voor eigen volk kampioen bij de Jeugd A. De zilveren Emiel Torfs maakte het feestje compleet voor SP&O Mechelen.

Podium BK Jeugd A Jongens (foto: 3athlon.be)

Jongens Jeugd A

 1. Balte Thijs (SP&O)
 2. Emiel Torfs (SP&O)
 3. Raf De Dobbelaere (SMO)
Podium BK Junioren Jongens (foto: 3athlon.be)

Jongens Junioren

 1. Stef Corthouts (3MD)
 2. Jorre Van de Weyer (3PT)
 3. Seppe De Graef (SP&O)

Meisjes Jeugd A sneller dan junioren

Bij de meisjes waren de Jeugd A-atletes sneller dan de junioren in het afsluitende lopen. Tijdens het fietsen kregen we een uitgebreide kopgroep met naast NLT-junioren Lotte Vandekerckhove en Hannelore Willen ook Jeugd A-atletes Rhune Vansteenkiste, Hasse Fleerackers, Hannah Chauveheid en Nele Dequae. Dat beloofde een spannende loopfinale en die kregen we ook. In de absolute slotfase was Hasse Fleeracker net iets sneller dan Nele Dequae. Lotte Vandekerckhove pakte de titel bij de junioren.

Podium BK Jeugd A Meisjes (foto: 3athlon.be)

Meisjes Jeugd A

 1. Hasse Fleerackers (SPTC)
 2. Nele Dequae (NLT)
 3. Pauline De Groof (SP&O)
Podium BK Junioren Meisjes (foto: 3athlon.be)

Meisjes Junioren

 1. Lotte Vandekerckhove (NLT)
 2. Hannelore Willen (NLT)
 3. Bo Dubin (TBT)

Uitslagen BK Jeugd C Hofstade 2020

Uitslagen BK Jeugd B Hofstade 2020

Uitslagen BK Jeugd A Hofstade 2020

Uitslagen BK Junioren Hofstade 2020