Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sebastien Carabin ook in Houffaraid niet te stoppen, Cloostermans en Van Dyck winnen bij de duo’s
Sebastien Carabin wint de Houffaraid (foto: 3athlon.be)
Multisports

Sebastien Carabin ook in Houffaraid niet te stoppen, Cloostermans en Van Dyck winnen bij de duo’s

Ook zonder kajakken, wegens een te lage waterstand van de Ourthe, werd de Houffaraid in Nisramont een wedstrijd van hoog niveau, met een felle strijd bij de solo’s tussen man in vorm Sebastien Carabin, Tim Van Hemel en Kevin Van Hoovels. Ook de duo’s gaven het beste van zichzelf, met een paar spannende positie wisselingen, maar vooral ook heel veel atleten die zich geweldig amuseerden met een extreme trailrun van 2,5 km, gevolgd door 40 km mountainbiken, 15 km trailrunnen en nog eens 3,5 km mountainbiken voor de individuele atleten en run & bike voor de duo’s. Wij lieten ook Sebastien Carabin en Tim Van Hemel aan het woord…

Sebastien Carabin is on fire, dat schreven we vorige week al nadat hij tweede geworden was in de Xterra Malta, een week nadat hij derde was geworden in de Xterra Czech. Deze keer sloeg hij niet toe in het mountainbiken, maar wachtte hij tot het lopen om afstand te nemen van Tim Van Hemel en Kevin Van Hoovels. De Belgische kampioen marathon mountainbiken won overtuigend. Het BK mountainbiken in La Roche wordt overigens het volgende doel.

Van Hemel blij dat het weer wedstrijd was

Tim Van Hemel, die Carabin moest laten gaan in de 15 km lopen, was weer bijzonder te spreken over het parcours en hij was blij dat het weer eens wedstrijd was. Normaal zou hij volgend weekend zijn debuut maken op de halve triatlon in Dauville, in Frankrijk. Maar aangezien onze overheid de regio daar volledig rood gekleurd heeft, zou Tim bij terugkomst in quarantaine moeten gaan, iets wat hij als zelfstandig kinesist niet ziet zitten.

Bij de duo’s wonnen KTT’ers Matthias Cloostermans en Pieter Van Dyck na een spannende wedstrijd waarin Ced Smets en Tim Van Daele en vooral Jan De Henau en Geert Lauryssen de belangrijkste kandidaten voor de zege werden. Maar Lauryssen liep een blessure op in de trailrun en pikkelde nog wel verder op karakter, maar meestrijden voor de zege zat er helaas niet meer in.

Vera en Anke winnen

Bij de vrouwen was de Nederlandse Annemarie Rustenburg duidelijk de sterkste. Ze haalde het met ruime voorsprong van de Belgische atlete Hilde Parren, die anderhalf uur later binnenkwam. Het maakt duidelijk hoe zwaar deze editie was. Bij de duo’s kregen we een heel mooie zege van het Belgisch-Nederlandse duo Anke Storme en Vera Huijgens, die een knap sportief eerbetoon bracht aan Jantje Cox, die vroeger ook graag deelnam aan de Grand Raid en de Houffaraid races van Sportevents.

Uitslag Houffaraid solo’s 2020

Uitslag Houffaraid duo’s 2020

Geniet hieronder nog van een aantal sfeerbeelden van een alweer mooie wedstrijd: