Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Volledige triatlon over 3 dagen, Belgische triatleet wint Long Course Weekend in Nederland
Nieuws

Volledige triatlon over 3 dagen, Belgische triatleet wint Long Course Weekend in Nederland

De Belgische triatleet Tim Fievez heeft in het Nederlandse Beesel het Long Course Weekend gewonnen, een concept dat steeds meer aan populariteit wint, met een volledige triatlon verdeeld over 3 dagen. In de 3,8 km zwemmen op vrijdag was Fievez al de snelste en hij zette ook de snelste tijd neer over de 180 km fietsen op zaterdag. Zondag restte er nog de marathon en daarin liep hij 3u02, goed voor een knappe overall zege. Met Thomas Mares stond er nog een Belg op het podium. Hij werd derde…

Tim Fievez had op vrijdag de 3,8 km zwemmen gewonnen in 51’03. Zaterdag was hij ook de snelste in de 180 km fietsen in 4u29’39. Zondag liep hij zijn marathon uiteindelijk in 3u09’19 en kwam daardoor op een totaaltijd van 8u30’01 uit. Veel sterker liep de Nederlander Ardjan Swerink, die met een looptijd van 2u54’31 liet zien over bijzonder sterke loopbenen te beschikken. Dankzij zijn looptijd liep hij zichzelf de uiteindelijke top drie binnen en met een totaaltijd van 8u38’21 was hij uiteindelijk goed voor de zilveren medaille. Het brons was voor de Belg Thomas Mares, die na een looptijd van 3u02’25 en een totaaltijd van 8u42’01 zijn derde plaats wist vast te houden. De beste marathonloper was Jorn Van Bergen die een tijd van 2u43’54 realiseerde.

De winst in het Long Course Weekend is de grootste zege ooit voor Tim Fievez, maar de Belgische triatleet was niet aan zijn proefstuk toe. Zo werd hij in 2017 nog tiende overall in de 70.3 Ironman van Turkije. Vorig jaar finishte hij nog in de Ironman Emilia-Romagna. Het Long Course Weekend in Beesel werd volledig corona-proof georganiseerd. Normaal zou er dit jaar in Nieuwpoort voor het eerst een Belgisch LCW worden georganiseerd, maar door de corona-crisis is dat wedstrijdweekend helaas afgelast.

Uitslagen Long Course Weekend Beesel 2020