Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldkampioen 70.3 Ironman Gustav Iden kan het ook op 1 wiel
Gustav Iden op 1 wiel (foto: Instagram Gustav Iden/Marcel Hilger)
Opvallend

Wereldkampioen 70.3 Ironman Gustav Iden kan het ook op 1 wiel

Wereldkampioen 70.3 Ironman Gustav Iden is één van de sterkste fietsers onder de triatleten, zowel op de lange als op de korte afstand, maar hij zit blijkbaar ook niet verlegen om wat kunstjes op de fiets, zoals hij in een populaire Instagram post laat zien. “Noem jezelf geen fietser, tenzij je dit kunt”, schreef de Noorse triatleet onder een Instagram post met bijbehorende foto. Met zijn voorwiel in de hand rijdt de Wereldkampioen Ironman 70.3 op zijn achterwiel op de fiets. En dat levert heel wat leuke reacties op, onder andere van onze Belgian Hammer Jelle Geens…

Andere triatleten kunnen wel lachen om het kunstje van Iden en zijn grappige woorden. “Daarom noem ik mezelf dus triatleet,” reageert de Belgian Hammer Jelle Geens op de opmerking. Eén van Iden’s volgers merkt op dat de atleet tegenwoordig wél gesponsord wordt, iets wat tijdens het WK 70.3 – toen hij op een normale wegfiets reed – nog niet het geval was. “Noem jezelf geen gesponsorde atleet tenzij je het kunt veroorloven dit te doen,” klinkt de reactie. Een andere volger is nog niet echt onder de indruk: “En nu je wiel er weer terug inzetten terwijl je dit doet.” Maar de meeste opmerkingen gaan overigens over de schoenkeuze en willen Iden dit wel eens zien met ingeklikte fietsschoenen in plaats van met loopschoenen.

Het wachten is nu op de eerste Belgische triatleten die hetzelfde doen. Dat mag met video-opnames zijn, zeker ook van de mislukte pogingen 😀