Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck en Alexandra Tondeur domineren halve triatlon Deauville, zonder zwemmen
Pieter Heemeryck op een van de lastige klimmetjes in Deauville (foto: Triathlon International de Deauville)
Nieuws

Pieter Heemeryck en Alexandra Tondeur domineren halve triatlon Deauville, zonder zwemmen

Pieter Heemeryck en Alexandra Tondeur hebben met duidelijk overwicht de internationale halve triatlon van Deauville gewonnen, die een duatlon werd door het slechte weer. Het zit de triatleten de laatste tijd niet mee, want zelfs als de wedstrijden ondanks de corona-crisis kunnen doorgaan, dan zorgen de weersomstandigheden voor veel problemen. Door de slechte weersomstandigheden, met enorm veel wind, was het zwemmen te gevaarlijk en dus besloot de organisatie om de 1900 meter zwemmen te vervangen door een loopnummer van 5 km.

Pieter Heemeryck aan de leiding in Deauville (foto: Triathlon International de Deauville)

Seppe Odeyn en Pieter Heemeryck gingen meteen aan de leiding in de 5 km lopen, samen met Denis Chevrot en Thomas Huwiler. Topduatleet Anthony Leduey volgde op korte afstand. In de 90 km fietsen ging Heemeryck stevig in de aanval. Hij wisselde na 90 km als eerste met bijna vier minuten voorsprong op Pierre Lebreton. Yann Guyot en Denis Chevrot verloren bijna vijf minuten en Huwiler volgde al op meer dan zes minuten. Seppe Odeyn zakte terug naar de achtste plaats op 8 minuten van Pieter.

Seppe Odeyn in de achtervolging (foto: Triathlon International de Deauville)

Odeyn begon sterk aan de 21 km lopen en rukte al snel op richting vijfde plaats, terwijl vooraan Pieter Heemeryck steeds verder uitliep op Denis Chevrot en Yann Guyot. In de slotfase kon Heemeryck zelfs nog wat gas terugnemen. Hij won overtuigend in 3u50’53. Chevrot pakte de tweede plaats in 3u52’04 op 1’11 van de Reiger. Guyot hield zijn derde plaats vast op 5’29 van onze landgenoot. Seppe Odeyn leek op weg naar de vijfde plaats maar uiteindelijk bleken nog twee atleten sneller waaronder de Belg Thomas Vanhalst. Die werd zesde in 4u02’33. Seppe pakte de zevende plaats in 4u02’49.

Voor Pieter Heemeryck was het de tweede overwinning van een wel erg kort seizoen, na zijn zege in juli in de Triatlon Van Vlaanderen in Oudenaarde.

Alexandra van start tot finish

Bij de vrouwen ging Alexandra Tondeur er ook meteen hard vandoor. Ze pakte in de eerste 5 km lopen meteen een voorsprong van 35 seconden op Solenne Denis en meer dan een minuut op de andere concurrentes. Ook op de fiets bleef Alexandra Tondeur aan de leiding. Halfweg zette ze Joanne Duval op meer dan vier minuten. Delphine Gaudry volgde toen al op meer dan zes minuten. Na 90 km liep het verschil met Duval al op tot 7 minuten.

Alexandra Tondeur als eerste in de wisselzone (foto: Triathlon International de Deauville)

Ook in het lopen stond er geen maat op Alexandra The Great. De wereldkampioene LD triatlon liep steeds verder uit op Joanne Duval. Die volgde halfweg al op meer dan een kwartier en zag eerst Delphine Gaudry en dan ook Justine Daniellou voorbij komen. Alexandra Tondeur pakte haar tweede zege van het seizoen in Deauville. Ze won met een enorme voorsprong in 4u29’34.

Uitslagen Triathlon International de Deauville 2020