Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wouter Monchy neemt revanche voor DNF in Deauville met tweede plaats op kwartafstand
Wouter Monchy tweede op de kwartafstand (foto: Triathlon International de Deauville)
Duathlon

Wouter Monchy neemt revanche voor DNF in Deauville met tweede plaats op kwartafstand

De Belgische pro-triatleet Wouter Monchy is knap tweede geworden in de kwarttriatlon van Deauville, die opnieuw een duatlon werd, als revanche nadat hij zaterdag uitgevallen was na twee lekke banden in de halve triatlon, die Pieter Heemeryck en Alexandra Tondeur wonnen. Ook zondag waren de weersomstandigheden erg bar. Het was koud, regenachtig en winderig waardoor de zwemproef net zoals zaterdag vervangen werd door een looponderdeel.

De Franse atleet Basil Gogo ging van start tot finish aan de leiding. Wouter Monchy kwam als derde van de fiets maar snelde in de laatste 10 km nog naar de tweede plaats. Voor Monchy was het nog een mooie opsteker na de pech van zaterdag. “Ik had nochtans een goed gevoel zaterdag,” vertelde Wouter. “Ik had een sterke eerste run maar dan sloeg het noodlot toe. Na 22 km fietsen knalde ik over een steen op de weg tijdens een afdaling. Ik kon nog net recht blijven, maar ik kreeg wel twee lekke banden. Ik had maar 1 reservebandje mee, dus was het helaas einde verhaal. Gelukkig kon ik zondag dan nog starten op de kwarttriatlon”, aldus Wouter.