Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldtoppers winnen laatste Belgische wedstrijd van 2020 in Dendermonde
Bart Aernouts wint in Dendermonde in 2020, zijn laatste race tot nu (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Duathlon

Wereldtoppers winnen laatste Belgische wedstrijd van 2020 in Dendermonde

Met Bart Aernouts en Katrien Verstuyft als winnaars van de door blauwalg duatlon geworden city triatlon van Dendermonde is zondag het Belgische duursport-seizoen met een absoluut hoogtepunt afgesloten. Een vrij ruim maar gedisciplineerd publiek genoot van een mooie en vooral sfeervolle wedstrijd in het centrum van Dendermonde. Zowel Bart Aernouts als Katrien Verstuyft waren duidelijk de beste atleten, al kreeg de vice-wereldkampioen Ironman van 2018 flink wat tegenstand van het jonge talent Brecht Van Vooren.

Katrien Verstuyft winnares in Dendermonde (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

Door blauwalg in de Oude Dender werd de city triatlon in Dendermonde uiteindelijk een duatlon. Katrien Verstuyft ging in de eerste 3,8 km lopen meteen aan de leiding voor Charlene Ottevaere. Het was een rolling start en achtervolgsters Jonie Vanhoutte, Chariel De Cock en zeker Soetkin Vertenten gingen wat later van start. Dat hield de spanning heel lang in de wedstrijd. Katrien wisselde met een stevige voorsprong en liep steeds verder uit, al was ze zelf niet helemaal zeker of ze gewonnen had toen ze na 2u00’08 binnenkwam. “Dit was een mooie wedstrijd met veel potentieel,” vertelde Katrien. “Ik blijf nu nog verder trainen richting 70.3 Ironman van Portugal, als die al doorgaat,” aldus Verstuyft, die in Dendermonde haar derde zege op rij pakte na Viersel en Menen.

https://www.facebook.com/3athlon.be/posts/3302439183174408

Uiteindelijk won Katrien met ruime voorsprong. De tweede plaats was voor een sterke Chariel De Cock die het duel om het zilver in het lopen beslechtte. Chariel werd in 2u03’41 tweede op meer dan drie minuten van Katrien. Uiteindelijk pakte Jonie Vanhoutte de derde plaats voor Charlene Ottevaere en Soetkin Vertenten.

Brecht Van Vooren wordt knap tweede in Dendermonde (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

Bart Aernouts in felle strijd met Brecht Van Vooren

Bart Aernouts was bij zijn eigen club 3MD Dendermonde natuurlijk de grote topfabvoriet, maar daar wilden de concurrenten zich niet zomaar bij neerleggen. In het eerste lopen gingen Sander Heemeryck en Belgisch kampioen kwarttriatlon Simon De Cuyper in de aanval. Met zijn twee pakten ze een halve minuut op een achtervolgende groep met zowat alle favorieten, uitgezonderd Tom Mets, die door een voetblessure na een snelle start helaas uit de wedstrijd verdween.

https://www.facebook.com/3athlon.be/posts/3302439053174421

Bart Aernouts ging er op de fiets stevig tegenaan, maar kreeg het gezelschap van Brecht Van Vooren, die regelmatig zelf overnam. In de slotfase ging Bart solo richting wisselzone, maar met kleine voorsprong op de sterke 3PT-triatleet. Daarachter volgden onder andere Sander Heemeryck, Tim Neel en thuisatleten Vincent Van De Walle en Pamphiel Pareyn. In de laatste 10 km lopen stond er geen maat op Bart Aernouts. De vice-wereldkampioen Ironman van 2018 won uiteindelijk overtuigend in 1u44’05. Brecht Van Vooren pakte een uitstekende tweede plaats in 1u45’32 op 1’26 van Bart. Sander Heemeryck hield Vincent Van De Walle nog af voor de derde plaats. Pamphiel Pareyn werd vijfde voor Simon De Cuyper en Tim Neel.

Bart Aernouts aan de leiding op weg naar de wissel (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

Bart Aernouts was erg tevreden met de overwinning. “Het seizoen beginnen met een zege (in de 70.3 Ironman Abu Dhabi in februari) en eindigen met een overwinning, mooier kan niet,” vertelde Bart. “Ik hoop dat we volgend jaar een normaler seizoen krijgen. Normaal was ik nu in Hawaii-modus geweest, nu had ik gelukkig nog de kans om deze mooie wedstrijd mee te pikken,” aldus de 3MD-triatleet.

Uitslagen duatlon Dendermonde 2020