Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Laurens Verluyten en Kaat Van Eynde winnen spannende sprintduatlon in Dendermonde
Laurens Verluyten klopt Stef Corthouts in Dendermonde in Dendermonde (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Duathlon

Laurens Verluyten en Kaat Van Eynde winnen spannende sprintduatlon in Dendermonde

De sprintduatlon van Dendermonde leverde spannende wedstrijden op die zowel bij de mannen als bij de vrouwen in de spurt beslecht werd, met Laurens Verluyten en Kaat Van Eynde als winnaars. Laurens haalde het in een 3MD-duel van Belgisch junioreskampioen Stef Corthouts. Bij de vrouwen ging Kaat Van Eynde van begin tot einde aan de leiding, al kwam in de slotfase Maaike Ringaert nog fel opzetten.

Ook op de sprintduatlon werd het zwemmen vervangen door 2 km lopen, wegens blauwalg in de Oude Dender. Bij de mannen kregen we na de eerste 2 km lopen een mooi kopgroepje van 4 atleten met Laurens Verluyten, Stef Corthouts, Raf De Dobbelaere, Remco Verbelmen en de verrassende Viktor Benschop. Milan Verschaeve volgde op 15 seconden, met iets verderop Thomas Jurgens. In de 20 km fietsen bleven de verschillen beperkt, zodat het zou uitgevochten worden in een spannende loopfinale van 5 km lopen. Verbelen kwam tijdens het fietsen helaas ten val en verdween uit de wedstrijd.

Laurens Verluyten en Stef Corthouts namenn in die slotproef het voortouw en zouden onder elkaar uitmaken wie de overwinning zou pakken. Een week na zijn Belgische titel triatlon bij de juniores bleef Corthouts lang aandringen, maar Verluyten was net iets sneller. Laurens pakte zijn eerste zege van een veel te kort seizoen in 55’02. Twee seconden later werd Corthouts tweede. Raf De Dobbelaere liep in de slotronde Viktor Benschop er nog af en pakte een knappe derde plaats, ook al een week na zijn bronzen medaille op het BK triatlon bij de Jeugd A. Benschop werd vierde, Verschaeve vijfde en Jurgens zesde.

Kaat Van Eynde wint in Dendermonde (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

Kaat Van Eynde van start tot finish

Kaat Van Eynde ging bij de vrouwen al in het eerste lopen stevig aan de leiding en bleef ook in het fietsen uit de greep van de achtervolgsters. In de drie ronden lopen werd het uiteindelijk nog spannend aangezien Maaike Ryngaert ronde per ronde dichterbij kwam. Uiteindelijk bedroeg het verschil aan de finish slechts 11 seconden, in het voordeel van Kaat Van Eynde, die daags na haar ploegmaat Pieter Heemeryck in Deauville opnieuw voor een overwinning voor het DOMO-Scott team zorgde. Kaat won in 1u06’46 met 11 seconden voorsprong op Maaike Ryngaert. Carolien Crabbe pakte in 1u08’57 de derde plaats.

Uitslagen Sprintduatlon Dendermonde 2020