Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuw logo en nieuwe naam: International Triathlon Union is nu officieel World Triathlon
Nieuws

Nieuw logo en nieuwe naam: International Triathlon Union is nu officieel World Triathlon

Zeg vanaf 1 oktober niet langer International Triathlon Union of ITU, maar wel World Triathlon… De internationale triatlonfederatie heeft een verregaande ‘rebranding’ doorgevoerd met een nieuw logo en een nieuwe naam. De term World Triathlon werd al eerder gebruikt voor het topsport-segment van de ITU, bij de WTS, de World Triathlon Series, en op social media. Nu is het de nieuwe officiele naam van de federatie die ook een nieuw logo heeft met 3 elementen. Die elementen staan voor Swim-Bike-Run, Mind-Body-Soul en Earth-Air-Water, vertaald naar een kleurpalet van Transition Blue, Lawn Green en Sky Blue… Bekijk ook de introductie-video van het nieuwe World Triathlon:

De rebranding gebeurt niet alleen op internationaal niveau. Ook de continentale federaties krijgen een nieuwe naam en nieuw logo. Zo verdwijnt ook de historische term ETU, de European Triathlon Union en kunnen we vanaf vandaag spreken van Europe Triathlon, met een Europese ster als logo:

“Deze nieuwe Europe Triathlon identiteit vertegenwoordigt nieuwe horizonten en nieuwe kansen voor ons allemaal. De Europese federatie kijkt uit naar wat dit oplevert voor onze organisatie, de sport en al diegenen die zich inzetten voor de groei ervan,” aldus Renato Bertrandi, President van Europe Triathlon.

Van de beginner tot de olympische kampioen

“De boodschap achter de nieuwe naam kon niet duidelijker zijn. World Triathlon vertegenwoordigt de hele multisport-gemeenschap, van de beginnende triatleet tot de olympische kampioen. Het vertegenwoordigt alles waar we voor staan; innovatie, ambitie, samenwerking en gelijkheid en zal de leidende stem blijven die de ongelooflijk mooie toekomst van onze sport vormgeeft en deelt,” aldus World Triathlon President en IOC-lid Marisol Casado.

Kijk voor meer informatie op de website van World Triathlon.